svaka joj čast
MAĐARSKA KUVARICA OTKRILA KAKO PRAVI PALAČINKE: Najmekše su zbog 1 sastojka - caka bez koje ih ne sprema
Mađarska kuvarica otkrila da pravi palačinke samo sa vodom i da su zbog tog sastojka najmekanije, bez te cake ih ne sprema
Poslastica iz detinjstva ne možemo da odolimo, a prvo na šta pomislimo iz tog perioda jesu palačinke.
Najviše volimo kada ih naprave naše bake jer su one u tome eksperti, ali ni naše majke ništa ne zaostaju.
Slane su takođe ukusne, ali sada ćete videti kako ih Mađarska kuvarica pravi.
Nijedne im nisu ravne zbog njene cake, a mekoćom obaraju koliko su dobre.
Ovo su sastojci koje ona koristi za recept:
voda - malo
brašno - 150 grama
prstohvat soli
2 jaja
1 kašičica šećera
Ovo je njena priprema:
Izmešaju se brašno, jaja, šećer i so sa mlekom i malo vode.
Testo se ostavlja na pola sata da odstoji.
Ukusne palačinke se prže u tiganju za palačinke ili drugom odgovarajućem.
Već gotove mađarske palačinke se jedu sa marmeladom, mlevenim orasima i drugim nadevima (po želji).
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)