Mađarske palačinke na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

svaka joj čast

MAĐARSKA KUVARICA OTKRILA KAKO PRAVI PALAČINKE: Najmekše su zbog 1 sastojka - caka bez koje ih ne sprema

Mađarska kuvarica otkrila da pravi palačinke samo sa vodom i da su zbog tog sastojka najmekanije, bez te cake ih ne sprema

Objavljeno: 21.11.2023. 20:21h

Poslastica iz detinjstva ne možemo da odolimo, a prvo na šta pomislimo iz tog perioda jesu palačinke.

Najviše volimo kada ih naprave naše bake jer su one u tome eksperti, ali ni naše majke ništa ne zaostaju.

Slane su takođe ukusne, ali sada ćete videti kako ih Mađarska kuvarica pravi.

Nijedne im nisu ravne zbog njene cake, a mekoćom obaraju koliko su dobre.

Mućenje jaja za mađarske palačinkefoto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

Ovo su sastojci koje ona koristi za recept:

voda - malo

brašno - 150 grama

prstohvat soli

Brašno u smesi za mađarske palačinkefoto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

2 jaja

1 kašičica šećera

Šećer u smesi za mađarske palačinkefoto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

Ovo je njena priprema:

Izmešaju se brašno, jaja, šećer i so sa mlekom i malo vode.

Smesa za mađarske palačinkefoto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

Testo se ostavlja na pola sata da odstoji.

Ukusne palačinke se prže u tiganju za palačinke ili drugom odgovarajućem.

Prženje mađarskih palačinkifoto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

Već gotove mađarske palačinke se jedu sa marmeladom, mlevenim orasima i drugim nadevima (po želji).

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)