topi se u ustima
NAJKREMASTIJA SLANA TORTA ZA SLAVSKU TRPEZU: Predjelo sa kojim nećete pogrešiti - sočno i lagano
Najkremastija slana torta za slavsku trpezu je predjelo sa kojim nećete pogrešiti, a sočno je i lagano
Ovaj period godine nam je svima omiljeni, jer su slave uveliko počele, a bliže nam se i praznici, a to znači okupljanje sa porodicom.
Tada svi zajedno uživamo, provodimo kvalitetno vreme uz kvalitetnu hranu.
Ako ste u nedoumici šta da spremate za slavu ili praznike kada su u pitanju salate, više nećete biti.
Od laganih slanih rolata, ruske salate, pita...
Ispred vas je jedna najkremasta slana torta za predjelo koja svojim ukusom mami na uzimanje parčeta više
Nećete se pokajati, a pravićete je i kada nisu u pitanju veliki događaji.
Sastojci za recept su tu:
majonez - 400 g
krompir - 1, 5 kg
so - 1 kašičica
jaja - 4 komada, tvrdo skuvana (1 se ostavlja za dekoraciju)
šargarepa - 2 kisele iz turšije
šunka - 300 g
krastavčići - 1/2 teglice, marinirani
Za sklapanje torte:
krem sir - 125 g
Za dekoraciju:
kačkavalj - 200 g
krem sir - 300 g
pršuta 100 g
masline - 10 komada
Priprema je sada tu:
Krompir se skuva sa korom u posoljenoj vodi. Od trenutka kad provri nakon 20 minuta krompir je skuvan.
Skuvani krompir, krastavčići, šargarepe, šunka i tri jaja se iseku na sitno, dodaje se majonez i so i meša se dok se potpuno ne homogenizuje.
Sklapanje je stvar ličnog izbora i mašte, kao i dekoracija.
U prsten prečnika 22 cm stavila sam polovinu smese, namazala krem sirom, odozgo stavila drugu polovinu smese. Zagladila sam dobro, sklonila prsten i dekorisala.
Stavila sam u jednokratan šrpic sa nastavkom u obliku zvezde krem sir i našpricala ružice.
Po sredini i po spoljnjem delu posula sam narendan kačkavalj.
Maslinke i pršutu poređala sam odozgo, jaje sam isekla na pola, polovinu sam narendala, a drugi deo sam iskoristila za centar ukusne slane torte.
Prijatno uz savršenu slanu tortu!
(Espreso/Bonapeti.rs)