WOW
NOVAK ĐOKOVIĆ SVAKODNEVNO JEDE SAMO OVAJ MASLAC: Najbolje od svega je to što je POSTAN, a za njega postoji i RECEPT
Pored korišćenja u kulinarstvu, gi se upotrebljava i kao melem za razna kožna oboljenja, ali i za masažu i obloge
U jelovnikuNovaka Đokovića je i indijski maslac, a on se pravi tako što se puter prečisti, a tako se dobija gi, za koji mnogi tvrde da je postan.
U pitanju je prečišćen maslac iz koga se jednostavnim postupkom izbacuju voda, zasićene masne kiseline i laktoza. Neki vole da kažu da puter tako postaje "postan", jer je oslobođen čvrstih komponenti mleka. Odličan je kao namaz, a može se koristiti i za pripremu hrane, kao zamena za ulje.
U indijskoj medicini, veruju da gi puter ima mnogo lekovitih svojstava: jača imunitet, pomaže u varenju, usporava starenje.
Lako je svarljiv, a sporo sagoreva pa tako postepeno snabdeva telo energijom – upravo ono što je Novaku potrebno.
Da biste napravili gi, potrebno je da puter stavite u širu šerpu, na tihu vatru i sačekati da počne da peni. Ovu penu treba skidati sve dok se pojavljuje. Kad puter ostane proziran, procedite ga kroz gazu i posao je gotov.
Bonus video
(Espreso/Srbijadanas)