Ilustracija, Foto: Printsceen/Youtube/ kuhaj i peci

recept

AKO POTOPITE MESO U OVU MARINADU NIKADA NEĆE BITI SUVO: Dovoljno je samo 7 minuta pre PRŽENJA, ništa više NE TREBA

Samo uz ovu marinadu meso nikada neće biti suvo i žilavo

Objavljeno: 21.11.2023. 16:15h

Verovatno ste se nekad namučili da napravite ukusno jelo, a ono vam posle par sati pripreme ostane suvo i žilavo. U tom slučaju ovo je rešenje za vas.

Ukoliko želite da vam od sada jela s piletinom, ćuretinom ili svinjetinom budu ukusnija nego ikad, a meso mekše od maslaca iskoristite stari recept koji se koristi u celom svetu, a garantuje izvrsne rezultate.

Reč je o umakanju mesa u slanoj vodi s dodatkom određenih začina i namirnica.

Na ovaj način meso upija dodatnu vlagu pa se neće isušiti tokom pripreme, a začini će mu dati snažniju aromu.

Recept za marinadu

foto: Printsceen/Youtube/ kuhaj i peci

Sastojci:

  • 1 šolja vode
  • 3 kašike krupne morske soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 listić lovora
  • nekoliko zrna krupne soli

Priprema: U manjoj šerpi zagrejte sve sastojke. Ostavite da voda proključa, pa sklonite sa ringle. Dodajte još 3 šolje hladne vode. Sveže meso stavite u posudu i prelijte marinadom. Ostavite da odstoji u frižideru par sati, ili preko noći.

Savet: U marinadu možete dodati još začina po želji (malo rendane kore limuna, pomorandže ili limete, komorač, čili papričice i sveži kumin, ruzmarin, korijander ili cimet).

Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

(Espreso/Krstarica)