Sarma, Foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

paŽnja

AKO ŽELITE NAJUKUSNIJU SARMU IKAD, DODAJTE OVO U MLEVENO MESO: Nikad vam NEĆE BITI SUVA, sastojak koji pravi ČUDO

Nakon godina iskustva, jedna stara domaćica otkrila je trik onim mlađim, kako bi i buduća pokolenja mogla da uživaju u sarmi u kakvoj smo mi uživali kao deca

Objavljeno: 21.11.2023. 08:46h

Sezona slava je uveliko počela, domaćice pripremaju ukusne pikanterije, a neizostavan deo svake slavske trpeze svakako je i sarma.

Svaka od njih ih sprema na svoj način i trudi se da bude takva da jednostavno ne možete da joj odolite.

Nakon godina iskustva, jedna stara domaćica otkrila je trik onim mlađim, kako bi i buduća pokolenja mogla da uživaju u sarmi u kakvoj smo mi uživali kao deca.

Osim odabira kvalitetnih sastojaka, mesa, pirinča, sušenih rebara ili slaninice važno je i u meso dodati jedan sastojak, koji će je učiniti kremastom, sočnom i zbog kojeg ona nikada neće biti suva.

Recepata za sarmu ima pregršt na internetu a mi vam sada otkrivamo tajni sastojak koji se dodaje u meso.

U pitanju je svinjska mast.

foto: Printscreen/youtube/GreenLife

Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali i daje posebnu aromu, pa samim tim i jela od mlevenog mesa će biti mnogo lepša. Najbolje je ako koristite svežu mast.

Svežu svinjsku mast skidate sa mesa koje ćete peći ili pržiti i odvajate u kese.

Čuvate u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mleveno meso, ali pre dodavanja u smesu ona se prvo samelje.

Ako nemate svežu mast, slobodno koristite i kupovnu, kao što je ona za kuvanje.

Ako imate mogućnost da sarmu kuvate na šporetu na drva, budite sigurni da će biti ista kao ona u kojoj ste uživali kada ju je baka pripremala.

(Espreso/penzionisani)