Domaćinska pogača na "čaše" sa dve vrste sira, Foto: Printscreen/Youtube/ BALLI LEZZETLER

Ovo je nešto neopisivo

DOMAĆINSKA POGAČA NA "ČAŠE": Sprema se sa 2 vrste sira - najukusnija koju ćete probati

Domaćinska pogača na "čaše" se sprema sa dve vrste sira, a najukusnija je koju ćete probati

Objavljeno: 20.11.2023. 22:45h

Pogače nas uvek mirisom vrate u detinjstvo i raspuste na selu kod baka i deka.

Postoji mnogo načina pripreme, a domaćice se uvek trude da naprave najmekšu.

Ono što će vas sada iznenaditi jeste jedna najukusnija, a takva je zbog dve vrste sira, a sprema se i na "čaše".

Kuća će odisati mirisom čim je ubacite u rernu da se peče. A još bolje kada uz prilog uzmete ajvar ili kajmak. To je pun pogodak i nema šanse da ćete pogrešiti.

Sastojci za domaćinsku pogačufoto: Printscreen/Youtube/ BALLI LEZZETLER

Ovi sastojci su izdvojeni za recept:

4 čaše brašna

1/2 čaše tople vode

1 kašičica soli

1/2 čaše toplog mleka

Smesa za domaćinsku pogačufoto: Printscreen/Youtube/ BALLI LEZZETLER

1/2 čaše jogurta

1 kesica suvog kvasca

1/2 čaše ulja

1 kašika šećera

Za posipanje ide:

Testo za domaćinsku pogačufoto: Printscreen/Youtube/ BALLI LEZZETLER

malo svežeg pešruna

1 jaje

1 činija čedar sira

1 činija mladog sira

Ovo je način spremanja:

U činiju ubacite suvi kvasac i šećer, pa toplu vodu i mleko. Promešajte, a onda dodajte ulje. Ponovo promešajte pa dodajte 3/4 brašna. Ubacite so, pa špatulom promešajte sastojke.

Premazivanje domaćinske pogače sa jajetomfoto: Printscreen/Youtube/ BALLI LEZZETLER

Dodajte ostatak brašna, pa onda rukom zamesite testo za domaću pogaču. Potom pospite brašno po radnoj površini, pa prebacite testo. Premesite rukom testo za domaću pogaču dok ne postane glatko i mekano.

Pouljite testo, pa ga prekrijte prozirnom folijom, pa krpom i ostavite da odstoji dok se ne udvostruči. Potom rukom istisnite vazduh iz testa, premesite u posudi, pa prebacite na površinu posutu brašnom.

Dve vrste sira preko domaćinske pogačefoto: Printscreen/Youtube/ BALLI LEZZETLER

Razmesite rukom, pospite testo brašnom, pa premesite oklagijom. Premestite testo u širi pleh obložen pek papriom, pa razvucite rukom.

Prekrijte kuhinjskom krpom testo za domaću pogaču, pa ostavite da odstoji pola sata.

Stavite neumućeno jaje na testo, pa ga premažite četkicom. Pospite usitnjenim mladim sirom, pa izrendanim čedar sirom.

Domaćinska pogača na "čaše" sa dve vrste sirafoto: Printscreen/Youtube/ BALLI LEZZETLER

Na kraju pospite domaću pogaču iseckanim svežim peršunom.

Pecite na 180°C.

Pecite domaću pogaču dok lepo ne porumeni.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)