recept
OVA SLAVSKA SALATA JE ODLIČNA ZAMENA ZA RUSKU, LIZAĆETE TANJIR POSLE JELA: Sprema se u samo PAR KORAKA
Slavska salata sa cveklom i ribom će oduševiti sve goste, a možete da je služite i kao zamenu za obrok
Nijedna slava ili praznici ne mogu da se zamisle bez ruske ili mimoze, a mi vam donosimo super zamenu za ove salate. Ukrasite vašu slavsku trepzu predjelom kojem neće odoleti nijedan gost.
Isprobajte recept za slavsku salatu sa cveklom i ribom za koju će vam trebati pola sata za pripremu, pa možete da spremate tik pred veselje. Ova salatasa cveklom i ribom ne samo da je ukusna, već i predivno izgleda.
Sastojci:
1 cvekla
1 šargarepa
350 g fileta ribe po želji
1 crni luk
1 limun
2 topljena sira
100 g tvrdog sira
orasi po ukusu
majonez
Recept za slavsku salatu sa cveklom i ribom:
Filete ribe ispržite, a cveklu i šargarepu skuvajte. Zatim povrće i ribu iseckajte, kao i crni luk. Crni luk prelijte sokom od limuna. Počnite da pravite slavsku salatu tako što ćete na dno dekorativne tacne da poređate ribu, pa preko luk i šargarepu. Preko premažite malo majoneza ili ga sipajte u kesu za zamrzivač i istisnite ga tako da napravite "mrežu".
Topljeni sir stavite u zamrzivač, pa ga izrendajte preko majoneza i premažite majonezom ili napravite "mrežu", a onda pospite mlevenim orasima. Opet ide majonez, pa cvekla koju ćete posoliti. Napravite "mrežu" od majoneza, pa pospite rendanim sirom. Slavska salata sa cveklom i ribom je gotova.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)