pravi specijalitet
MAKEDONKA OTKRILA KAKO PRAVI NAJSOČNIJI PREBRANAC: Bez 1 srpskog pića ga ne sprema - trik samo iskusnih domaćica
Makedonka otkrila kako pravi najsočniji prebranac sa rakijom, a taj trik znaju samo iskusne domaćice
Bliži se početak Božićnog posta, a to za mnoge znači da na umu moraju da imaju što više raznovrsnih ideja za ukusna jela.
Riba je u tom periodu glavna na meniju, kao i kremasta krompir salata, blitva, boranija...
Prebranac nikako ne može da se izostavi, a sada ćete videti kako ga pravi makedonska kuvarica.
Oni su poznati po tom specijalitetu i njohovoj pripremi nijedan ne može da parira.
Njihove iskusne kuvarice otkrile da ga ne prave bez rakije.
Za recept su izdvojeni ovi sastojci:
ljuta paprika - po želji
pasulj - oko 400 - 500 g
šećer - 2 kašičice
maslinovo ulje - 150 g
rakija - 3 kašike
paradajz pire - 2 - 3 kašike
aleva paprika - 1 kašika
luk - 2 glavice
celer - 1 komad, koren
Sada sledi priprema:
Pasulj skuvajte na standardan način i isperite ga.
Stavite pasulj u glinenu đuvečari ili rasporedite pasulj u nekoliko manjih glinenih posuda, maslinovo ulje, paradajz pire, sitno iseckan luk, celer i velike količine aleve paprike i bibera, so, šećer i kašičicu rakije.
Pomešajte, sipajte vodu i stavite pasulj u rernu da se peče nešto više od sat vremena.
Za bolji ukus, dodajte i ljutu papriku.
Makedonski prebranac je gotov.
Jelo iz Makedonije kakvo je samo za poželeti.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)