Foto: Printscreen/Youtube/Najbolji Način

pravi specijalitet

MAKEDONKA OTKRILA KAKO PRAVI NAJSOČNIJI PREBRANAC: Bez 1 srpskog pića ga ne sprema - trik samo iskusnih domaćica

Makedonka otkrila kako pravi najsočniji prebranac sa rakijom, a taj trik znaju samo iskusne domaćice

Objavljeno: 20.11.2023. 18:17h > 18:34h

Bliži se početak Božićnog posta, a to za mnoge znači da na umu moraju da imaju što više raznovrsnih ideja za ukusna jela.

Riba je u tom periodu glavna na meniju, kao i kremasta krompir salata, blitva, boranija...

Prebranac nikako ne može da se izostavi, a sada ćete videti kako ga pravi makedonska kuvarica.

Oni su poznati po tom specijalitetu i njohovoj pripremi nijedan ne može da parira.

Njihove iskusne kuvarice otkrile da ga ne prave bez rakije.

Prebranac u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Najbolji Način

Za recept su izdvojeni ovi sastojci:

ljuta paprika - po želji

pasulj - oko 400 - 500 g

šećer - 2 kašičice

maslinovo ulje - 150 g

Skuvan prebranac u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Najbolji Način

rakija - 3 kašike

paradajz pire - 2 - 3 kašike

aleva paprika - 1 kašika

luk - 2 glavice

celer - 1 komad, koren

Dinstanje crnog lukafoto: Printscreen/Youtube/Najbolji Način

Sada sledi priprema:

Pasulj skuvajte na standardan način i isperite ga.

Prebranac u vatrostalnojfoto: Printscreen/Youtube/Najbolji Način

Stavite pasulj u glinenu đuvečari ili rasporedite pasulj u nekoliko manjih glinenih posuda, maslinovo ulje, paradajz pire, sitno iseckan luk, celer i velike količine aleve paprike i bibera, so, šećer i kašičicu rakije.

Makedonski prebranac u vatrostalnojfoto: Printscreen/Youtube/Najbolji Način

Pomešajte, sipajte vodu i stavite pasulj u rernu da se peče nešto više od sat vremena.

Za bolji ukus, dodajte i ljutu papriku.

Zapečen makedonski prebranacfoto: Printscreen/Youtube/Najbolji Način

Makedonski prebranac je gotov.

Jelo iz Makedonije kakvo je samo za poželeti.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)