Prelivena posna baklava na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

ovo je vrhunska poslastica

NAJSOČNIJA POSLASTICA BEZ KOJE SLAVA NE MOŽE DA PROĐE: Posna prelivena baklava - nijedna joj nije do kolena

Posna prelivena baklava je najsočnija poslastica bez koje slava ne može da prođe, a nijedna joj nije ni do kolena

Objavljeno: 20.11.2023. 16:57h

Sutra mnogi slave veliku slavu Aranđelovdan, a neki se tek pripremaju za svoju koja im dolazi.

Osim mrsnih neke su i posne, pa tako ženama nikada nije na odmet da imaju što više ideja za specijalitete za trpezu kojima će oduševiti svoje goste.

Tako je na svakoj slavi sočna posna bajadera jedna od omiljenih poslastica svima, ali ono na šta nikako ne smemo da zaboravimo jeste posna prelivena baklava koja se ne propušta za takve prilike.

Najsočnija, ukusna...

Nećete moći da stanete da jedete kada vidite da je jedna od najboljih koju ste probali.

Sastojci za posnu prelivenu baklavufoto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

Ovi sastojci su potrebni za taj recept:

200 grama margarina

1 pakovanje kora za baklavu

200 grama suvog grožđa

500 grama oraha

malo šećera

Smesa od oraha za baklavufoto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

Za agdu treba:

1 ceo limun

1 litar vode

1 kg šećera

Sada sledi ono što sve zanima, a to je način pripreme:

Pomešajte mlevene orahe, šećer i suvo grožđe. Zatim u pleh složite koru za baklavu pa pospite je mešaviom oraha, šećera i grožđica.

Preliv u šerpi za baklavufoto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

Zatim stavite drugu koru i slažite dok sasvim potrošite materijal.

Zatim isecite baklavu na romboide pa je prelijte vrelim, rastopljenim margarinom.

Pecite baklavu oko 20 minuta na 200 stepeni Celizijusa.

Filovanje posne prelivene baklavefoto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

Vrelu baklavu prelijte za hladnom agdom, a agdu pripremate tako što pomešate vodu i šećer i opran i isečen na krugove, limun.

Kada provri agda, ostavite je sa strane da se ohladi, a zatim prelijte njome baklavu.

Posna prelivena baklava u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

Ostavite baklavu da upije agdu i dobro se ohladi.

Bonus video:

(Espreso/Stil)