BESPREKORNA!
PRSTE DA POLIŽEŠ! ZNATE LI PO ČEMU JE NOLETOVA MAJKA DOBRO POZNATA? Uzmite olovku u ruke i ZAPISUJTE!
Recept Dijane Đoković svim bakama je dobro poznat
Recept Dijane Đoković za palačinke obožavaju svi ukućani, a posebno im se raduju deca Jelene i Novaka.
Nije tajna da se majka slavnog sportiste ne slaže sa snajom po pitanju ishrane.
Tvrdi da se oko većine namirnica preteruje, te da teniser i njegova supruga treba malo da popuste, bar kada je o ishrani njihovih naslednika reč.
U to ime kada god Stefan i Tara dođu kod nje i Srđana ona isprobava nove recepte za slatkiše, a jedan recept Dijane Đoković unuci posebno vole.
– Kad god ima vremena, pokušavamo da se vidimo, da odemo na jezero, da se šetamo… Dođu kod nas kući, da i unuci osete toplinu doma kod bake i deke. Vole moje čuvene palačinke.
– Uvek se čuje: „Bako, spremi nam palačinke pa se onda nadmećemo: ‘Koje ćete, bezglutenske ili normalne’, a Stefan kaže: „Bako, normalne, pusti te bezglutenske – otkrila je davno uz osmeh Dijana Đoković, čiju vam kulinarsku tajnu otkrivamo u celosti.
Recept Dijane Đoković - Palačinke
Sastojci:
‒ 2 jaja
‒ 200 g brašna
‒ 4 kašike ulja
‒ 300 ml mleka
‒ 200 ml mineralne vode
‒ kašičica-dve šećera
‒ prstohvat soli
Priprema:
Razbijte jaja u činiju pa dodajte šećer i so. Umutite mikserom, dodajte ostale sastojke sledećim redosledom: polovinu pripremljene količine brašna i mleka, pa ostatak brašna i mleka. Mešajte dok smesa ne postane glatka. Lagano dodajte mineralnu vodu i ulje i nastavite sa mešanjem.
Ostavite smesu da odstoji trideset minuta u frižideru, pa pecite sa obe strane na zagrejanom tiganju na koji ste stavili nekoliko kapi ulja. Nafilujte nadevom po želji i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Story)