Karbonara, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

uuuh, kakve su

NAJKREMASTIJE ŠPAGETE KARBONARA PROBUDIĆE VAM SVA ČULA: Originalni recept za ITALIJANSKI UKUS na tanjiru

Kada pomenemo Italiju, svima je jedna od prvih pomisao italijanska kuhinja koja je osvojila svet

Objavljeno: 17.11.2023. 22:33h

Hrana na bazi testenina sa lakoćom se uvukla u sve domove. Ma koliko svi pokušavali da iskopiraju recepte šarmantnih Italijana, retko kome je to pošlo za rukom.

Jedna od omiljenih pasti je karbonara, upravo zbog svog kremastog ukusa koji budi sva čula.

Sastojci:

maslinovo ulje

150 g tanko narezane pančete

250 g špageta

2 jaja

50 g rendanog parmezana

sol i biber

foto: PrintScreen/ YouTube/ Piatto

Priprema:

Skuvati špagete u vodi sa malo soli i maslinovog ulja. U malo maslinovog ulja pržiti pančetu dok ne bude hrskava. Potom, izmutiti jaja i začiniti sa malo soli i bibera, te dodajte sitno rendan parmezan.

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Skuvane pančete stavite u tiganj sa pančetom, promešati i pržiti zajedno još dva minuta. Kada sklonite sa šporeta dodajte smesu od jaja i parmezana. Mešati sve dok ne postane gusto i kremasto.

BONUS VIDEO

(Espreso/srecnarepublika)