paŽnja
OVA ČORBA KREPI TELO I GREJE DUŠU: Trkaju se za nju, ko je jednom PROBA, OSTAJE ZDRAV DO KRAJA ZIME
Dajemo vam jednu od verzija ove neizbežne jesenje čobrice
Kad jednom probate ovako napravljen potaž, stalno ćete ga na ovaj način praviti
Sezona je bundeva, a jedno od najpopularnijih jela sa ovim jesenjim blagom je svakako krem-čorba. Da li ćete je napraviti klop ili ćete da ubacite krutone i prepečene semenke bundeve ili malo jezgra oraha, izbor je na vama, ali neka varijanta guste čorbe svakako treba da se nađe na vašem meniju.
Da biste napravili ukusnu čorbicu od bundeve, ali i od povrća poput karfiola, šargarepe ili brokolija, umesto u lonac s vodom, povrće stavite u rernu. Kada se kratko ispeče, povrće cima dublji i jači ukus, pa će i vaša krem-čorbica biti ukusnija.
Nakon što ispečete svoje povrće u rerni ili fritezi na vruć vazduh, dodajte začine po želji, recimo maslinovo ulje, sol, biber, peršun, a ako volite uz bundevu idu odlično cimet ili muskatni oraščić.
Prečeno povrće ubacite u blender, dodajte toplu supu i začine po ukusu te usitnite do željene gustine. Dajemo vam jednu od verzija ove neizbežne jesenje čobrice
Sastojci:
2 kašike ulja
1 veća glavica crvenog luka
1 čen belog luka
600 g muškatne bundeve narezane na kockice
voda
1/2 kašičice rendanog muškatnog oraščića
500 ml supe od povrće
150 ml pavlake za kuvanje
so, biber
Priprema:
1. Bundevu isecite i ispecite u rerni na 220 stepeni oko 30-40 minuta.
2. Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckane crveni i beli luk.
3. Kad zacakle, ubacite ispečenu bundevu.
4. Ulijte toplu supu, a kad provri, začinite.
5. Kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta te izblendirajte.
6. Vratite supu na šporet, ulijtepavlaku za kuvanje i pustite da još jednom provri.
7. Poslužite uz pečene semenke bundeve ili prepečene kockice hleba.
(Espreso/24sedam)