Tiramisu, Foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

recept

ITALIJANSKI KOLAČ NA SRPSKI NAČIN: Napravite osvežavajući TIRAMISU sa ovim voćem koji će CELA PORODICA VOLETI

Umesto klasičnog tiramisua napravite ovaj sa višnjama. Neverovatno je ukusan, a priprema je lagana

Objavljeno: 16.11.2023. 23:00h > 23:04h

Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu, a ne postoji osoba koja može da odoli njihovim kolačima. Tiramisu spada u najpoznatije deserte, a postoji bezbroj načina za njegovu pripremu.

Ovu kremastu poslasticu možete da pravite i sa voćem po želji, npr. tiramisu sa jagodama je odličan osvežavajući kolač, a mi vam donosimo još jedan sjajan recept. Napravite tiramisu sa višanjama koji će svi obožavati već na prvi zalogaj, a odličan je predlog i za slavsku trpezu.

Tiramisu u čašifoto: Printscreen/Instagram/gastroglumac

Sastojci:

4 žumanceta

200 ml vode

1 kašičica instant kafe

18 piškota

500 g maskarponea

70 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

1 kašičica kakaoa

200 g višanja

Recept za tiramisu sa višnjama:

U posudi pomešajte vrelu vodu i kafu, pa dobro razmutite. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte maskarpone sir, ekstrakt vanile i dobro sjedinite mikserom. Umočite piškote u kafu, pa poređajte u tepsiju.

Stavite trećinu fila za tiramisu, pa poređajte višnje bez koštica, pa premažite filom za tiramisu i poređajte keks koji ste umočili u kafu. Premažite preostalim filom za tiramisu, pa pospite kakaom. Ostavite najmanje 2 sata u frižideru da se dobro stegne.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)