Mimoza salatare, Foto: Printscreen/Youtube/Pivokosa

recept

SKROZ DRUGAČIJA PRIPREMA ZA MIMOZA SALATU: Ovo je još JEDNOSTAVNIJI RECEPT, domaćice će biti ODUŠEVLJENE

Potrebno je samo malo truda i dobićete potpuno drugačiji dojam popularnog jela

Objavljeno: 15.11.2023. 20:40h

Sezona slava uveliko je u Srbiji, a domaćice se utrkuju koja će imati lepšu slavsku trpezu. Svakoj od njih je srce puno kada dobiju pohvale za svoj trud i kada gosti odu kući nasmejani i zadovoljni. Iako okupljanje nije zarad hrane, lep i sočan zalogaj samo će doprinete lepšoj atmosferi za stolom.

Ukoliko nemate ideje koju biste novinu uneli u tradicionalno pripremanje, probajte mimoza salatu na nešto drugačiji način.

Mimozafoto: Printscreen YouTube/My kitchen Tanja

Recept za ovo popularno predjelo koje će napuniti vaš stomak, a izgled će posebno oduševiti.

Sastojci:

500 gr obarenog krompira u ljusci

500 gr obarene šargarepe

4 obarena jajeta

300 gr pilećih prsa

200 gr kačkavalja za rendanje

nekoliko kiselih krastavčića

200 ml kisele pavlake

200 ml majoneza s ukusom maslinovog ulja

Mimozafoto: Printscreen/Youtube

Priprema:

Obariti krompir u ljusci, ohladiti ga i oljuštiti. Obariti šargarepu i jaja. Pomešati majonez i kiselu pavlaku i sve dobro sjediniti. Uzeti providnu dublju činiju. Narendati red krompira, premazati mešavinom majoneza i pavlake, zatim narendati red šargarepe, pa opet premazati smesom od majoneza i kisele pavlake.

Redom rendati pileća prsa, premazati, rendati krastavce i kačkavalj pa premazati smesom od pavlake i majoneza i ponovljati postupak dok ne utrošite materijal. Po vrhu premazati smesom od majoneza i pavlake i ukrasiti, po želji, kolutovima kuvanih jaja.

Dobro prohladiti i servirati u čaše. Možete odabrati one kristalne u kojima se nekada služio dezert, a mogu biti i popularne "viski" čaše. Na vrh svake servirane salate narendajte malo kačkavalja. Po želji možete staviti i maslinu.

Bonus video:

(Espreso/Srećna republika)