OBRATITE PAŽNJU
OVA RIBA ČUVA VAŠE SRCE SKORO KAO I LEKOVI: U sebi ima VITAMIN koji je VAŽAN za stvaranje DNK, jedite je što češće
Izuzetno je korisna, jer joj je meso bogato kompletnim proteinima i omega-3 masnim kiselinama koje imaju blagotvorno dejstvo na zdravlje čitavog organizma
Pastrmka najčešće stanuje u gornjim tokovima reka, bistrim i čistim potocima. Itekako je dobar i brz plivač, pa je tamo gde voda brzo teče, a bogata je kiseonikom. Voli hladnu vodu, temperature između 10 i 16 stepeni.
Bogata je zdravim masnim kiselinama, jodom, selenom, fosforom, kalijumom i vitaminima A, B12 i D.
– jod – zaduženih za kontrolu metabolizma. Podstiče mentalnu aktivnost i koncetraciju, doprinosi zdravlju kože, kose i zuba. – selen – potreban za funkcionisanje štitne žlezde. Jača oslabljeni imunitet, preporučuje se kod učestalih infekcija. Odličan je antioksidans. – fosfor – neophodan je za normalan rad srčanog mišića i nervnu aktivnost. Filtrira i izbacuje otpade iz bubrega. – kalijum – pomaže u održavanju krvnog pritiska. Od suštinskog je značaja za održavanje zdrave funkcije nerava.
A, B12 i D – ili retinol, štiti ćelijske membrane i jača kožu i sluzokožu. Važan za zdravlje nervnih ćelija i za stvaranje DNK i RNK, genetskog materijala organizma. Pomaže pri razvoju pluća i kardiovaskularnog sistema i igra ključnu ulogu u borbi sa gojaznošću.
Izuzetno je korisna, jer joj je meso bogato kompletnim proteinima i omega-3 masnim kiselinama koje imaju blagotvorno dejstvo na zdravlje čitavog organizma.
Ova riba sadrži samo 3 g masti na 100 g, dok je procenat ugljenih hidrata u 100 g pastrmke(verovali ili ne) 0 g i zato predstavlja Vaš najbolji izbor kada su u pitanju DETOX i POSNI tipovi ishrane.
Redovnom konzumacijom pastrmke možete postići bolji tonus, bićete puni energije, a osim toga omega-3 masne kiseline će nahraniti Vašu suvu kožu i učiniti je mekšom i otpornijom u hladnim danima.
(Espreso/rfeelgoodcatering.rs)