bolju nećete naći
BEZ OVE SALATE SA KUVANIM JAJIMA ĐURĐIC NE MOŽE DA PROĐE: Najkremastija za predjelo - gotova za 30 minuta
Đurđic ne može da prođe bez salate sa kuvanim jajima koja je najkremastija za predjelo, a gotova je za samo 30 minuta
Ne možemo da zamislimo da odemo na slavu ili da je pravimo, a da na stolu ne poslužimo najlepše kremaste salate.
Osim slanih rolata koji takođe svojim ukusom mame na uzimanje parčeta više, ni ruska, mimoza, ni salata sa pečenim paprikama ne smeju da se izostave.
Da biste iznenadili svoje goste za Đurđic, jedna salata sa kuvanim jajima je i više nego dobra.
Sprema se vrlo lako, a bilo bi dobro da napravite duplu jer će nestati očas posla.
Ovo su potrebni sastojci za taj recept:
slatka začinska paprika po ukusu
1 crni luk
biber po ukusu
5 kuvanih jaja
so po ukusu
1 krastavac
2 kašike majoneza + 1,5 kašika majoneza
2 šolje vode
50 ml vode
150-200 g tunjevine iz konzerve
50 ml sirćeta
150 g tvrdog sira
Ovo je priprema najsočnije salate sa kuvanim jajima:
Iseckajte luk. pa dodajte vodu i sirće, promešajte, pa ostavite tako 15 minuta.
U kalup sa pokretnog okruglom ivicom izrendajte jaja kaoprvi sloj salate, pa pospite solju, biberom i slatkom začinskom paprikom, pa promešajte.
Premažite ga dvema kašikama majoneza.
Tunjevinu usitnine viljuškom, pa je dodajte preko majoneza. Iscedite višak tečnosti iz luka, pa ga rasporedite preko tunjevine.
Izrendajte krastavac preko i ravnomerno rasporedite kao novi sloj salate, pa dodajte biber po ukusu.
Premažite 1,5 kašiku majoneza, pa pospite izrendanim tvrdim sirom.
Ostavite salatu u frižideru da prenoći, pa skinite pokretnu.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)