kako je dobra
NAŠI STARI OVAKO PRAVE POSNU ČORBU OD PARADAJZA: Najukusnija i lagana - njihov recept je pun pogodak
Naši stari prave najukusniju i laganu posnu čorbu od paradajza, a njihov recept je pun pogodak
Sa hladnim danima stigle su i čorbe koje domaćice redovno prave svojim ukućanima pred samo glavno jelo.
Uskoro počinje Božićni post, a za taj period je dobro imati što više raznovrsnih jela na umu.
Tada ne može da se zaobiće prebranac, pita sa pečurkama, salata sa makaronama, pa čak ni ukusna krompir salata.
Ono što će vam još više prijati jeste posna čorba od paradajza koju samo naši stari prave na najukusniji način.
Ukus neverovatan, lagana, a možete da je jedete i kao obrok.
Sastojci su za ovaj recept su jeftini, a tu je i spisak:
peršun
500g paradajza
so
1.5l supe od povrća
sirće
1 crni luk
1 kašika šećera
100g sojinih ljuspica
2 kašike margarina
2 kašike brašna
Ovo je način pripreme:
Soju potopite u toplu vodu i ostavite 24h da stoji, zatim procedite i skuvajte je.
Paradajz isecite na kockice, prelijte ga vodom, skuvajte pa gotov ispasirajte.
U drugoj šerpi otopite margarin i na njemu ispržite seckan crni luk, dodajte brašno, promešajte i dolijte supu od povrća i kuvajte.
Ubacite pasirani paradajz i ljuspice, promešajte, dodajte šećer i sirće po ukusu i kuvajte još 5 min.
Servirajte i ukrasite seckanim peršunom.
Čorba na kakvoj će vam svi pozdavideti.
(Espreso/Posnajela.rs)