Posna čorba sa paradajzom u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Jaca kuva

kako je dobra

NAŠI STARI OVAKO PRAVE POSNU ČORBU OD PARADAJZA: Najukusnija i lagana - njihov recept je pun pogodak

Naši stari prave najukusniju i laganu posnu čorbu od paradajza, a njihov recept je pun pogodak

Objavljeno: 12.11.2023. 09:30h

Sa hladnim danima stigle su i čorbe koje domaćice redovno prave svojim ukućanima pred samo glavno jelo.

Uskoro počinje Božićni post, a za taj period je dobro imati što više raznovrsnih jela na umu.

Tada ne može da se zaobiće prebranac, pita sa pečurkama, salata sa makaronama, pa čak ni ukusna krompir salata.

Ono što će vam još više prijati jeste posna čorba od paradajza koju samo naši stari prave na najukusniji način.

Ukus neverovatan, lagana, a možete da je jedete i kao obrok.

Sastojci za posnu čorbu sa paradajzomfoto: Printscreen/Youtube/ Jaca kuva

Sastojci su za ovaj recept su jeftini, a tu je i spisak:

peršun

500g paradajza

so

1.5l supe od povrća

sirće

Crni luk i šargarepa u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Jaca kuva

1 crni luk

1 kašika šećera

100g sojinih ljuspica

2 kašike margarina

Paradajz u šerpi sa crnim lukom i šargarepomfoto: Printscreen/Youtube/ Jaca kuva

2 kašike brašna

Ovo je način pripreme:

Soju potopite u toplu vodu i ostavite 24h da stoji, zatim procedite i skuvajte je.

Paradajz isecite na kockice, prelijte ga vodom, skuvajte pa gotov ispasirajte.

Kuvanje posne čorbe sa paradajzomfoto: Printscreen/Youtube/ Jaca kuva

U drugoj šerpi otopite margarin i na njemu ispržite seckan crni luk, dodajte brašno, promešajte i dolijte supu od povrća i kuvajte.

Ubacite pasirani paradajz i ljuspice, promešajte, dodajte šećer i sirće po ukusu i kuvajte još 5 min.

Servirajte i ukrasite seckanim peršunom.

Čorba na kakvoj će vam svi pozdavideti.

(Espreso/Posnajela.rs)