recept
PILEĆA KRILCA STAVITE U OVAJ SOS I SVI ĆE VAS PITATI ZA RECEPT: Od ovoga ne može UKUSNIJE, RUČAK za 10
Recept koji svaka domaćica "juri"
Najukusniji recept za pileća krilca
POTREBNI SASTOJCI
- pileća krilca - 12 - 14 komada
- so
- biber
- luk - 1 glavica
- beli luk - 3 - 4 čena
- kečap - 350 ml
- soja sos - 2 kašike
- balsamiko sirće - 2 kašike
- med - 2 kašike
- so
- biber
- voda
NAČIN PRIPREME
Oprana i očišćena krilca se poređaju u podmazanu posudu za pečenje. Posole se i pospu biberom. Preliju se uljem. Peku se na 220 stepeni 30-35 minuta.
Napravi se sos tako što se najpre dinstaju luk i beli luk u malo ulja. Nakon što omekšaju dodaje se med. Ostavlja se nekoliko minuta da se karamelizuje dok se povremeno meša. Dodaje se soja sos i balsamiko sirće.
Meša se dobro i dodaje se kečap. Sipa se još malo vode ako je neophodno. Sos se ostavlja da se kuva nekoliko minuta. Posoli se i pospe biberom.
Meša se i sklanja sa ringle. Izvade se krilca nakon 30-35 minuta i mažu se delom sosa. Vraćaju se nazad u rernu na 10 minuta. Krilca se serviraju sa preostalim sosom i garnirungom po izboru.
Bonus video: VIKTORIJA PRVI PUT PRAVI MEDALJONE U SOSU OD PEČURAKA: Dobila čistu desetku, uz OVAJ recept nemate grešku, SVI ĆE GA OBOŽAVATI!
(Espreso/Bonapetit)