Sutlijaš sa kokosom, Foto: Printscreen/Youtube/Dicas e receitas do França

za sve pare kida

SUTLIJAŠU SA JEDNIM POSEBNIM DODATKOM NIKO NEĆE ODOLETI: Kremasta i lagana poslastica - recept prost kao pasulj

Sutlijašu sa kokosom niko neće odoleti, jer je u pitanju kremasta i lagana poslastica, a recept je prost kao pasulj

Objavljeno: 11.11.2023. 15:47h

Starinske poslastice su nam najdraže i njih možemo da jedemo u bilo koje doba dana i noći.

Kada kažemo lenja pita odmah se setimo naših baka koje je prave sa dve vrste voća, a toliko se topi u ustima da jedva čekate da naprave novu.

Ispred vas je sada sutlijaš sa kokosom koji mu daje još bolji šmek i ukus.

Priprema nije teška, a ukućani će biti srećni što će probati nešto novo.

Kuvanje pirinčafoto: Printscreen/Youtube/Dicas e receitas do França

Ovo su sastojci za taj recept:

1,5 šolja šećera

250 g pirinča

Pirinač, mleko i kokos u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Dicas e receitas do França

50 g kokosovog brašna

500 ml vode

600 ml mleka

Sledi najvažnije, a to je način pripreme:

U šerpu dodajte pirinač za sutlijaš, pa prelijte vodom. Poklopite tako da ostane mali prostor slobodan, kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri, pa smanjite vatru.

Fil za sutlijašfoto: Printscreen/Youtube/Dicas e receitas do França

Kada se pirinač ukuva, dodajte mleko postepeno i mešajte. Ubacite kokos u sutlijaš, pa dobro promešajte. Šećer otopite u tiganju. Mešajte dok se ne zgusne, pa karamelizovan šećer dodajte u sutlijaš.

Sutlijaš u tepsijifoto: Printscreen/Youtube/Dicas e receitas do França

Postepeno dodajte karamelizovan šećer i mešajte. Ostavite da se kuva sutlijaš sa kokosom i karamelizovanim šećerom još 5 minuta, mešajući čitavo vreme.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)