recept
OVO SU LJUDI U JUGOSLAVIJI TAMINILI SVAKI DAN: Ovako se nekada pravio SLATKI KUPUS BEZ MESA
Ovako se nekada pravio slatki kupus bez mesa
Svako od nas ima sećanje na neko jelo iz detinjstva koje je bilo popularno u staroj Jugoslaviji. Jedno od njih je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam donosimo u nastavku.
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 1 šolja paradajza iz flaše
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- svež peršun, so
- 2 čena belog luka
- Zaprška:
- pola kašike brašna
- malo ulja
- mlevena i tucana ljuta paprika
Priprema: Šargarepu i luk isecite sitno pa prodinstajte u šerpi na malo ulja. Isecite kupus i ubacite u šerpu. Nalijte vodom i ostavite da se kuva oko pola sata. Ubacite paradajz iz flaše. Posolite. U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna pa propržiti. Dodati mlevenu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Blago promešati. Na kraju dodati peršunov list.
Bonus video: UČESTALI PROBLEMI SA ZDRAVLJEM ZBOG VISOKIH TEMPERATURA? Travar odao ZLATA VREDAN recept: Pij te na gutljaje, previše je jako!
(Espreso/Krstarica)