Torta Kasandra na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Emiramis kuhinja

ma najukusnija je

TORTA "KASANDRA" JE JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH U NAŠOJ ZEMLJI: 3 kore i 3 krema - ukus kakav se ne zaboravlja

Torta "Kasandra" je jedna od najpopularnijih u našoj zemlji, ima tri kore i tri kema, a ukus se ne zaboravlja

Objavljeno: 11.11.2023. 12:39h

Ako nemate ideju koju tortu da pravite za slavu, predstojeće praznike, rođendane, tu je jedna kremasta sa kojom nećete pogrešiti.

Bogata je, ukusna, baš onakva kakvu i deca i odrasli vole.

Znamo da se kod nas Vasina torta najviše jede i da je domaćice prave za svavu priliku zbog svog raskoša, ali u to će vas uveriti i ova poslastica.

Nećete zažaliti što ste je napravili jer će se pojesti dok kažete keks.

Torta "Kasandra" je ubedljivo najpopularnija.

Jaja u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Emiramis kuhinja

Za recept idu ovi sastojci:

Za koru sa kokosom:

1 kesica vanilin šećer

4 belanca

1 kesica praška za pecivo

100 g šećera

100 g kokosa

Mućenje belanaca sa šećeromfoto: Printscreen/Youtube/ Emiramis kuhinja

2 kašike brašna

Za koru sa čokoladom:

1 kesica vanilin šećer

4 belanca

1 kesica praška za pecivo

100 g šećera

2 kašike brašna

Pravljenje kore za tortu Kasandrafoto: Printscreen/Youtube/ Emiramis kuhinja

100 g čokolade

Za koru sa orasima:

1 kesica vanilin šećer

4 belanca

1 kesica praška za pecivo

100 g šećera

2 kašike brašna

100 g mlevenih oraha

Za fil:

Tri kore za tortu Kasandrafoto: Printscreen/Youtube/ Emiramis kuhinja

100 g mlevenih oraha

12 žumanaca

100 g čokolade

250 g šećera

5-6 krem bananica

1 l mleka

250 g margarina

3 kesice pudinga od vanile

Za dekoraciju:

šarene perlice

200 ml slatke pavlake

Fil za tortu Kasandrafoto: Printscreen/Youtube/ Emiramis kuhinja

Priprema:

Kora sa kokosom Umutite belanca sa šećerom i vanil-šečerom u čvrst sneg. Posebno pomešajte, kokos, brašno, prašak za pecivo i pomešajte sa umućenim belancima. Prebacite u kalup za torte na pek-papir i pecite oko 15 minuta na 2000 stepeni.

Kora sa čokoladom Umutite belanca sa šećerom i vanil-šećerom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu i pomešajte sa pripremljenim belancima. Sipajte u kalup kao i prvu koru i pecite.

Filovanje torte Kasandrafoto: Printscreen/Youtube/ Emiramis kuhinja

Kora sa orasima Umutite belanca sa šećerom i vanil šećerom. Posebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe. Pecite kao i preostale dve kore.

Fil Žumanca pomešajte sa šećerom, mutite ručnom mutilicom, dodajte sva tri pudinga iz kesice i malo hladnog mleka i sve pomešajte. Preostalo mleko stavite na vatru da provri. U provrelo mleko sipajte pripremljena žumanca i na laganoj vatri kuvajte da se zgusne. Pripremljen fil ostavite sa strane da se skroz ohladi. Umutite margarin i pomešajte sa ohlađenim filom.

Fil podelite u tri dela: u jedan dodajte seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu a u treći mlevene orahe.

Ređanje Kora sa kokosom - fil sa bananicama, kora sa čokoladom - fil sa čokoladom, kora sa orasima - fil sa orasima. Ako preostane fila premažite tortu i sa strane. ostavite da se stegne, najbolje preko noći.

Premažite tortu šlagom i dekorišite po želji.

Bonus video:

(Espreso/Trpeza.alo.rs)