specijalitet kao iz restorana
STARINSKO JELO KOJE SAMO NAŠE BAKE PRAVE ZA DORUČAK: Zapečeni kačamak - recept iz beleške koji samo one znaju
Zapečeni kačamak je starinsko jelo koje samo naše bake prave za doručak po receptu iz beleške koji samo one znaju
Znamo da je doručak najvažniji obrok i da niko ne treba da ga preskače, jer je jako važno da se dan započne sa zdravim obrokom koji daje energiju.
Navikli smo vikendom da jedemo ukusne prženice, kajganu, palentu...
Sve specijalitete koje od malena jedemo kod naših starih na selu.
Ono što ne znaju mnogi jeste da naše bake redovno spremaju zapečeni kačamak koji je bolji od tradicionalnog na koji ste navikli, jer kad se spremi na ovakav način dobijete pravo jelo kao iz restorana.
Ovo su sastojci po kojima se ovaj recept priprema:
300 gr. kukuruznog brašna
1 l. vode
50 ml. ulja, masti, ili putera
500 ml. mleka
1 šaka soli
Za nadev:
Začinska crvena paprika
300gr. praziluka
Ulje
1 crvena paprika
300-500gr. sira
Ovo je priprema:
U litar vode stavite šaku soli, a onda dodajte mleko i mast ili ulje. Kada provri tečnost, dodajte kukuruzno brašno pa napravite kačamak.
U tiganju prodinstajte praziluk i crvenu papriku sa začinima.
U pleh stavite kačamak, prelijte sa maslacem u koji ste dodali začinsku papriku, preko stavite fil od praziluka, a preko sir. Pecite sve 15 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
Bonus video:
(Espreso/Stil)