Riba, Foto: Alexander Matvienko / Panthermedia / Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

KONAČNO OTKRIVENO KAKO DA VAM KUĆA NE SMRDI NA PRŽENU RIBU: Ubacite OVO u ULJE i poludećete zbog NOVOG MIRISA, ČUDO

Zamrznuta riba izgubiće taj specifičan ukus smrznute hrane i povratiti svoju svežinu ako je budete odmrzavale u mleku

Objavljeno: 10.11.2023. 08:36h

Domaćice izbegavaju da prave jela sa ribom iz više razloga. Prvo, kada se prži, prska na sve strane, a zatim i cela kuća miriše na prženu ribu, što nekima nije ni malo privlačno. Postoji način kako da rešite ove probleme

Izbegnite da prilikom prženja ribe ulje prska na sve strane, pa dodajte zagrejanom ulju malo soli i brašna.

Riba pečena na roštilju imaće rumeniju koricu i biće ukusnija, ako je posle pripreme pospete brašnom.

foto: Printscreen YouTube/Brian Lagerstrom

Ribu ćete lako očistiti od krljušti, ako je prvo istrljajte vinskim sirćetom.

Da vam kuća ne bi mirisala na prženu ribu, u ulje u kojem je pržite ubacite pet čačkalica i videćete miris će biti mnogo manje intenzivan. Praktično ga neće bi biti. Naravno, ako pržite više ribe, čačkalice povremeno morate da menajte.

Zamrznuta riba izgubiće taj specifičan ukus smrznute hrane i povratiti svoju svežinu ako je budete odmrzavale u mleku. Smrznuto riblje meso nikako ne smete potpuno da odmrznete. Riba treba da bude odmrznuta samo toliko, da ako je prilepljena jedna za drugu, može da se odvoji.

(Espreso/alo)