morate da zapišete
KUVAR OTKRIO KAKO DA MESO BUDE MEKANO TOKOM DINSTANJA: Najbitniji je 1 savet - trik profesionalaca
Kuvar je otkrio jedan najbitniji savet kako da meso bude mekano tokom dinstanja i taj trik znaju samo profesionalci
Koliko god da pokušavate da omekšate meso, često se dešava da nemate rešenje za to.
Dinstate ga toliko dugo, ali ni to ne pomaže. Najčešće upadamo u problem kada kupimo junetinu jer njoj treba dosta vremena da omekša naročito ako pravite najukusniji gulaš.
Sada postoji jedan najbitniji savet profesionalnih kuvara koji će vam pomoći da ne bude žilavo.
U pitanju je jedan sastojak kivi koji mu daje neverovatnu mekoću.
Iznenadiće vas kako to utiče na meso.
Razlog tome leži u prisustvu proteolitičkih enzima u kiviju, koji imaju moć razgradnje vezivnog tkiva u mesu. To omogućava mesu da postane mekše, gotovo toliko da se topi u ustima.
Ako preferirate mariniranje mesa, sve što je potrebno jeste da pratite svoj uobičajeni proces mariniranja, ali dodajte narezani kivi sat-dva pre samog procesa pripreme mesa. Ipak, bitno je voditi računa da meso ne bude previše dugo izloženo kiviju, jer prevelika mekoća može dovesti do raspadanja mesa tokom pripreme.
Osim kivija, sličan efekat na mekoću mesa može imati i ananas, tropsko voće koje takođe sadrži slične enzime koji pomažu u omekšavanju mesa. Dakle, ukoliko kivi nije dostupan, ananas može biti odlična zamena za postizanje istog rezultata.
Ovaj jednostavan trik je koristan dodatak klasičnom načinu pripreme mesa i može donijeti značajnu razliku u teksturi, pružajući vam nezaboravan doživljaj uživanja u sočnom, neverovatno mekanom komadu mesa.
Bonus video:
(Espreso/Stil)