Dinstanje junetine u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.

morate da zapišete

KUVAR OTKRIO KAKO DA MESO BUDE MEKANO TOKOM DINSTANJA: Najbitniji je 1 savet - trik profesionalaca

Kuvar je otkrio jedan najbitniji savet kako da meso bude mekano tokom dinstanja i taj trik znaju samo profesionalci

Objavljeno: 09.11.2023. 18:31h

Koliko god da pokušavate da omekšate meso, često se dešava da nemate rešenje za to.

Dinstate ga toliko dugo, ali ni to ne pomaže. Najčešće upadamo u problem kada kupimo junetinu jer njoj treba dosta vremena da omekša naročito ako pravite najukusniji gulaš.

Sada postoji jedan najbitniji savet profesionalnih kuvara koji će vam pomoći da ne bude žilavo.

Seckanje junetinefoto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.

U pitanju je jedan sastojak kivi koji mu daje neverovatnu mekoću.

Iznenadiće vas kako to utiče na meso.

Razlog tome leži u prisustvu proteolitičkih enzima u kiviju, koji imaju moć razgradnje vezivnog tkiva u mesu. To omogućava mesu da postane mekše, gotovo toliko da se topi u ustima.

Junetina u začinimafoto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.

Ako preferirate mariniranje mesa, sve što je potrebno jeste da pratite svoj uobičajeni proces mariniranja, ali dodajte narezani kivi sat-dva pre samog procesa pripreme mesa. Ipak, bitno je voditi računa da meso ne bude previše dugo izloženo kiviju, jer prevelika mekoća može dovesti do raspadanja mesa tokom pripreme.

Dinstanje junetinefoto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.

Osim kivija, sličan efekat na mekoću mesa može imati i ananas, tropsko voće koje takođe sadrži slične enzime koji pomažu u omekšavanju mesa. Dakle, ukoliko kivi nije dostupan, ananas može biti odlična zamena za postizanje istog rezultata.

Junetina u tanjirufoto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.

Ovaj jednostavan trik je koristan dodatak klasičnom načinu pripreme mesa i može donijeti značajnu razliku u teksturi, pružajući vam nezaboravan doživljaj uživanja u sočnom, neverovatno mekanom komadu mesa.

Bonus video:

(Espreso/Stil)