pažnja
NAPRAVITE NAJBOLJE SLAVSKO ŽITO ZA MITROVDAN: Ova DVA SASTOJKA su obavezna da ne bi bilo OTUŽNO i SUVO (RECEPT)
Ako sutra slavite Mitrovdan, preporučujemo da pripremite slavsko žito sa medom i bademima
Slavsko žito deo je obaveznog posluženja na svakoj slavi. Pored proverenog tradicionalnog recepta, predlažemo da isprobate slavsko žito sa bademima. Umesto šećera, dodaje se med, a još je krckavije jer se dodaju i mleveni bademi.
Sastojci:
300 g pšenice belije
250 g mlevenih oraha
50 g mlevenih badema
prstohvat cimeta
50 g meda
70 g grožđica
Recept za slavsko žito sa medom i bademima:
Očistite pšenicu, pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte na srednjoj vatri dok ne proključa, procedite, pa ponovite postupak. Potrebno je da ovaj postupak ponovite 3-4 puta. Prilikom poslednjeg kuvanja, ostavite da se ohladi sa strane, pa procedite dok je još pšenica uvek mlaka.
Toplo slavsko žito izblendirajte do malo krupnijih komadića. Potom dodajte mlevene orahe, prstohvat cimeta, bademe, med i grožđice, pa sjedinite sve sastojke za slavsko žito.Po želji, možete ukrasiti sa šećerom u prahu ili mlevenim orasima. Preporučujemo i najbolji recept za slavsko žito.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)