Palačinke, Foto: Bakina kuhinja
recept
BAKA JELA OTKRILA SASTOJAK ZA PALAČINKE KOJI JE OBAVEZAN, A NIKO GA NE STAVLJA U SMESU: Samo tako će biti MEKANE
Jedno piće koje Srbi obožavaju je obavezan sastojak u smesi za palačinke
Objavljeno: 07.11.2023. 09:17h
Andjela Milojkovic
Kako da vam palačinke budu mekane, prozirne i čipkaste.Ovaj dodatak će poslasticu učiniti neodoljivom.
Potrebno je:
2 jaja
malo soli
200 ml mleka
100 ml piva
100 ml ulja
200-250 gr brašna
Priprema:
U činiju razbiti jaja, dodati soli pa izmutiti, dodati ulje, mleko pivo pa izmutiti, Dodavati brašno i mutiti žicom da testo bude bez grudvica i retko.
Sipati kutlačom u podmazan tiganj toliko da se može razliti.
Peći kratko sa jedne i druge strane. Puniti po želji, ml. orasima, pekmezom kremom , sirom ili šta već želite.
Palacinke su mekane i prozirne, a ivice čipkaste.
Bonus video:
(Espreso)