recept
NAPRAVITE DOMAĆE KOBASICE I TO BEZ ADITIVA: Recept koji osvaja CELU SRBIJU, ljudi na SELU znaju TAJNE za dobar ukus
Prirodne kobasice, bez aditiva i veštačkih boja
Recept za pravljenje domaćih kobasica je mnogo jednostavniji nego što se to čini na prvi pogled.
A kako ništa ne može da se uporedi sa prirodnim, u kući spremljenim kobasicama bez dodatih aditiva, veštačkih aroma i boja, jednom kada probate da ih pripremite sami kod kuće i uverite se koliko je lako, više ih nikada nećete ni kupovati.
Ništa ne može da zameni ukus "spremljenog kod kuće".
Sastojci:
450 g svinjskog mesa
450 g junetine
100 g slanine
1,5 kašičica morske soli
1 kašičica celog semena žute gorušice
1/2 kašičica bibera
1/2 kašičice italijanskog začina
1/2 šolje ledene vode
1 svinjsko crevo
Priprema:
Dobro isperite i ostavite svinjsko crevo da stoji u toploj vodi oko sat vremena. Za to vreme izdvojite jednu četvrtinu i svinjskog i junećeg mesa i iseckajte na sitne kockice. Isto uradite i sa slaninom. Ostatak mesa dobro sameljite i pomešajte.
U veliku vanglu prespite i seckano i mleveno meso, dodajte slaninu i sve začine, prelijte ledenom vodom i sve dobro mešajte koji minut.
Uz pomoć mašine za meso i specijalnog nastavka, ili korišćenjem običnog levka sipajte pripremljeno meso u svinjsko crevo, a potom ga na mesta zavrnite u prepoznatljiv oblik kobasice.
Pripremite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.
Svaku kobasicu izbockajte na par mesta, i položite na pleh.
Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko jedan sat na 180 stepeni. Ocedite višak tečnosti, okrenite kobasice i pecite ih još pet minuta.
Domaće kobasice možete da poslužite sa povrćem, krompirićima, salatom ili jajima.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)