recept
OVU TORTU JE CELA JUGOSLAVIJA SPREMALA ZA MITROVDAN, A DANAS SU JE DOMAĆICE ZABORAVILE: Ukusna i topi se u ustima
Sve lepo umutiti i Filovati tortu kora, fil i slag odozgo
Sezona slava je uveliko počela, a prva sledeća jeste Mitrovdan. Pisali smo već o celokupnoj trpezi koju možete spremiti, a sada je vreme za tortu koju je cela Jugoslavija tamanila.
Puslica torta koja se topi u ustima.
Potrebno je za koricu 150ml Aquafabe 15 kasika secera 1 kasicica sirceta
Potrebno je za fil 500ml sojinog mleka 150g mlevenog lesnika 2 pudinga od canile 6 kasike secera 1 margarin 100g secer u prahu 500ml slatke pavlake ilo slaga za dekoraciju Priprema
Preraditi margarin sa secerom u prahu i ohladjen fil dodavati postepeno ,zatim dodati lesnik i 4 kasike slaga.Sve lepo umutiti i Filovati tortu kora , fil i slag odozgo.
Bonus video:
(Espreso/Srce kuhinje)