Puslica, Foto: Printscreen Youtube/littlehomesweetkitchen

recept

OVU TORTU JE CELA JUGOSLAVIJA SPREMALA ZA MITROVDAN, A DANAS SU JE DOMAĆICE ZABORAVILE: Ukusna i topi se u ustima

Sve lepo umutiti i Filovati tortu kora, fil i slag odozgo

Objavljeno: 06.11.2023. 13:01h

Sezona slava je uveliko počela, a prva sledeća jeste Mitrovdan. Pisali smo već o celokupnoj trpezi koju možete spremiti, a sada je vreme za tortu koju je cela Jugoslavija tamanila.

Puslica torta koja se topi u ustima.

Potrebno je za koricu 150ml Aquafabe 15 kasika secera 1 kasicica sirceta

foto: Printscreen Youtube/littlehomesweetkitchen

Potrebno je za fil 500ml sojinog mleka 150g mlevenog lesnika 2 pudinga od canile 6 kasike secera 1 margarin 100g secer u prahu 500ml slatke pavlake ilo slaga za dekoraciju Priprema

FOTO: Printscreen Youtube/littlehomesweetkitchen
FOTO: Printscreen Youtube/littlehomesweetkitchen

Preraditi margarin sa secerom u prahu i ohladjen fil dodavati postepeno ,zatim dodati lesnik i 4 kasike slaga.Sve lepo umutiti i Filovati tortu kora , fil i slag odozgo.

Bonus video:

(Espreso/Srce kuhinje)