Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

morate da znate

PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI IMAJU 5 PRAVILA KADA PRAVE PALAČINKE: Zbog toga budu uvek MEKANE i UKUSNE

Saznajte koja je tajna savršenih palačinki

Objavljeno: 04.11.2023. 11:50h

Mnogima palačinke ne uspeju baš uvek, ne budu najbolje kada ih ispeku – ili su žilave, ili debele, gnjecave…

Otkrivamo vam trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene.

1. pravilo

Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili za palačinke oduzmite dve kašike i umesto njih dodajte dve kašike skrobnog brašna (gustina).

Palačnikefoto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

2. pravilo

Pre nego što umešate u brašno u sve ostale sastojke obavezno ga prosejte kroz sito.

3. pravilo

Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice.

4. pravilo

Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.

5. pravilo

U smesu za palačinke narendajte koru limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris!

Majke i snajke

(Espreso/NajŽena)