Čokolada, Foto: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

ovo nam je trebalo

SAVRŠENA CAKA ZA TOPLJENJE ČOKOLADE BEZ PRLJANJA POSUĐA: Ovo znaju samo najiskusnije domaćice - spasiće vas pranja

Čokolada je jedna od glavnih sastojaka svih poslastica u ovoj sezoni slava

Objavljeno: 03.11.2023. 13:14h > 13:46h

Međutim, topljenje čokolade ume da bude veoma nezgodno. Ona lako zagori, dodavanje vode i mleka može previše da je razredi, a nekad čak i potpuno izgubi svoj prepoznatljiv miris.

Jedna korisnica TikToka, pokazala je sjajan trik za topljenje čokolade, za koji ćete se sigurno pitati kako vam ranije nije pao na pamet.

Sve što treba da uradite je da napunite posudu sa vodom i da je prokuvate. Kad voda baci ključ, spustite upakovanu čokoladu u vodu.

Proces topljenja je gotov u svega nekoliko minuta, a sve što posle toga treba da uradite je da isečete omot i sipate čokoladu gde treba.

Bonus video

(Espreso/krstarica)