OBRATITE PAŽNJU
ŠEF BEOGRADSKOG RESTORANA OTKRIO KAKO SE PRAVI NAJBOLJI SMUĐ: Ove SASTOJKE samo on zna, voda će se SLIVATI niz usta
U dobijenu masu laganim pokretima umešajte umućena belanca u vazdušast sneg.(Po želji u ovu masu možete da dodate začine koje volite).Prijatno
Sastojke za smuđ orli dao je šef kuhinje beogradskog restorana. Ako poštujete sledeće korake u pripremi bićete oduševljeni!
800 g filea smuđa
10 g majčine dušice
10 g ruzmarina
50 g maslaca
ulje za prženje
so i biber
Orli masa
2 jaja
100 g brašna
100 ml Staropramen piva
6 g praška za pecivo
So
Batat čips
400 g batat krompira
Ulje za prženje
So
Priprema
Odstranite kožu sa filea smuđa. Proverite prstom da li je slučajno ostala neka kost, pa je odstranite pincetom. Secite na trake.Premažite otopljenim maslacem sa sitno seckanim začunima. Pustite da odleži u marinadi minimum 60 minuta. Odvojite žumance i belance. Umutite žumanca sa pivom, brašnom, praškom za pecivo. Dodajte so. U dobijenu masu laganim pokretima umešajte umućena belanca u vazdušast sneg.(Po želji u ovu masu možete da dodate začine koje volite).Prijatno!
(Espreso/trpeza.alo)