najbolji su
CAKA NAŠIH BAKA ZA UŠTIPKE BEZ VIŠKA ULJA: Najmekši zalogaji će vas vratiti u detinjstvo - prosta, a ukusna večera
Jednostavan recept za uštipke ili mućkavce, kako ih ko zove
Mogu biti slani ili slatki doručak ili večera, odlično idu uz domaći čaj od nane uštipci nas podsećaju na zimska jutra, slatki i slani doručak iz detinjstva, dom i porodicu. Zato nema čoveka koji ne voli da jede uštipke.
Predstavljamo vam stari recept za ovaj savršen doručak, kao i trik kako da napravite uštipke koji „ne piju” ulje.
Probajte i domaći recept za vazdušaste mućkavce.
Sastojci:
- 250 ml kiselog mleka,
- 4 jaja,
- 12 kašika belog brašna,
- 10 g praška za pecivo,
- 2 dl ulja
Priprema: Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih sa kiselim mlekom. Dobro izmešati, pa u jaja i kiselo mleko postepeno kašiku po kašiku dodavati brašno i prašak za pecivo. Ostavite da odstoji desetak minuta i promešajte. Zagrejte ulje u dubokoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vrelo da krakovi ne bi „pili“ ulje. Uklonite krakove kašikom i pecite do zlatne boje. U posudi ne sme da bude „gužva“ da temperatura ulja ne padne.
Bonus video
(Espreso/najzena)