ufff kida, kida
STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKVU POGAČU BEZ KVASCA: Mekano testo - drugi dan je još ukusnija
Stare Srpkinje prave pogaču bez kvasca koja je drugi dan još ukusnija, a testo i te kako mekano
Često se dešava da kod kuće ostanemo bez hleba, pa se bacimo u kuhinju i napravimo ukusnu pogaču.
Najbolje ih prave naše bake jer one znaju kako testo treba da ispadne da bi se ona topila u ustima.
Još ako je jedete onako vruću uz neki namaz to je pun pogodak.
Sada je pred vama još lakša priprema starih Srpkinja jer se pravi bez kvasca, ali to uopšte neće uticati na njenu mekoću.
Potrebni sastojci za ovaj recept su:
malo soli
1 kg brašna
500 ml kisele vode
1 prašak za pecivo
200 ml kiselog mleka
Ovo je priprema:
U brašno dodajte so i prašak za pecivo pa sve izmešajte rukom dobro. Zatim dodajte kiselo mleko i postepeno dok mesite testo rukom, dodajte pomalo kisele vode sve dok ne umesite svo brašno.
Da biste lakše umesili pogaču, testo podelite na dva dela pa svaki deo premesite na radnom pultu.
Testo rastanjite rukom, premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Bonus video:
(Espreso/Stil)