Pogača bez kvasca, Foto: Printscreen/Youtube/ Binin Sahan

ufff kida, kida

STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKVU POGAČU BEZ KVASCA: Mekano testo - drugi dan je još ukusnija

Stare Srpkinje prave pogaču bez kvasca koja je drugi dan još ukusnija, a testo i te kako mekano

Objavljeno: 02.11.2023. 13:27h

Često se dešava da kod kuće ostanemo bez hleba, pa se bacimo u kuhinju i napravimo ukusnu pogaču.

Najbolje ih prave naše bake jer one znaju kako testo treba da ispadne da bi se ona topila u ustima.

Još ako je jedete onako vruću uz neki namaz to je pun pogodak.

Sada je pred vama još lakša priprema starih Srpkinja jer se pravi bez kvasca, ali to uopšte neće uticati na njenu mekoću.

Smesa za pogaču bez kvascafoto: Printscreen/Youtube/ Binin Sahan

Potrebni sastojci za ovaj recept su:

malo soli

1 kg brašna

500 ml kisele vode

Sastojci za pogaču bez kvasca u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Binin Sahan

1 prašak za pecivo

200 ml kiselog mleka

Ovo je priprema:

Testo za pogaču bez kvascafoto: Printscreen/Youtube/ Binin Sahan

U brašno dodajte so i prašak za pecivo pa sve izmešajte rukom dobro. Zatim dodajte kiselo mleko i postepeno dok mesite testo rukom, dodajte pomalo kisele vode sve dok ne umesite svo brašno.

Da biste lakše umesili pogaču, testo podelite na dva dela pa svaki deo premesite na radnom pultu.

Pečenje pogače bez kvascafoto: Printscreen/Youtube/ Binin Sahan

Testo rastanjite rukom, premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Bonus video:

(Espreso/Stil)