Zimnica od dženerike, Foto: Printscreen/YouTube/Melissa Mir

recept

OVAKVU TURŠIJU SRPSKE DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Napravite DŽENERIKU U TEGLI koja je bolja i od KISELOG KUPUSA

Ovako ukusna turšija se može naći samo kod nas

Objavljeno: 02.11.2023. 12:47h

Domaćice u Srbiji još uvek spremaju zimnicu, a za ovaj recept je retko koja čula. Veoma je ukusan i zdrav.

Napravite turšiju od dženerike i obezbedite ukusnu salatu tokom zime.

Sastojci

dženarika - zelena, u željenoj dozi

sirće

Zimnicafoto: Printscreen/youtube/Domaći recepti

beli luk - očišćeni čenovi

so

šećer

biber - 4 - 5 zrna, u tegli

piment - 2 - 3 zrna po tegli

mirođija - po 2 - 3 struka po tegli

Priprema:

Zimncafoto: Printscreen YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

Dženarike operite i ostavite da se osuše.

Na dno svake tegle sipajte po 1 ravnu kašiku soli i 1/2 kašike šećera, sirće, 2-3 čena belog luka, po nekoliko zrna belog luka, piment, nekoliko strukova mirođije (može i celer).

Napunite teglu zelenom dženarikom i sipajte proključalu vodu. Zatvorite tegle i okrenite ih nadole.

Okrećite tegle s vremena na vreme u toku nekoliko dana. Zatim stavite turšiju od dženarike na hladno i tamno mesto.

Majke i snajke

(Espreso/BonApeti)