Kompot od jabuka, Foto: Printscreen/youtube/My kitchen Tanja

SAZNAJTE

EVO KAKO NAJLAKŠE DA PRIPREMITE JABUKE ZA KOMPOT: Super caka za SUŠENJE voća koje ćete imati preko cele godine

Najbolje je da jabuke osušite kod kuće

Objavljeno: 02.11.2023. 11:17h

Oprane jabuke oljuštite (i ne morate), očistite semenke i isecite ih na tanke listiće od polovine ploda. Ređajte kriške jednu pored druge u pleh obložen papirom za pečenje. Nemojte dodavati ulje ni puter, nikakvu masnoću. Možete ih posuti cimetom.

Pecite jabuke u rerni zagrejanoj na 150 stepeni dok ne budu osušene koliko želite. Povremeno okrenite komade jabuka kako bi se ravnomerno ispekle sa obe strane.

foto: Printscreen

Kad se ohlade stavite ih u kesu, pa u frižider. Možete da ih grickate, stavljate u kolače, da pravite čaj ili kompot.

Čaj od jabuka napravite tako što ćete u šolju prokuvale vode staviti 3-4 suvih listića jabuke, poklopiti i ostaviti da se krčka nekoliko minuta. Procedite i popijte čaj. Možete mu dodati med i limun.

Bonus video

(Espreso/najzena)