BAKINA KUHINJA
POZNATA SRPSKA KUVARICA PODELILA RECEPT ZA PUNJENE PAPRIKE KAKVE NISTE SPREMALI: Zastiće i najgladnije stomake
Servirati toplo. Predobro, moze kao rucak, užina ili večera.. Uživajte!
Punjena paprika može biti na razne načine. Svaka od njih krije svoju tajnu, a ova će vas oduševiti.
Potrebno je:
6 polovina paprika
2 jaja
200 g sira
3 čena belog luka
100 gr sunke
100 g kačkavalja
1 manji paradajz
ml biber
po zelji origana
seckan peršunov list
malo ulja
Priprema:
Izdrobiti sir, dodati jaja pa izjednačiti. Dodati seckanu šunku, seckan beli luk, na kocke paradajz,biber, origano peršun i sve izjednačiti.
Paprike iseći na pola i poređati u podmazan pleh.
Puniti sa izmešanim nadevom. Odozgo staviti po kasiku rendanog kačkavalja i malo seckane slanine.
Peći na 210 stepeni C 30 minuta. Servirati toplo. Predobro, moze kao rucak, užina ili večera.. Uživajte!
Majke i snajke
(Espreso)