Posne čoko obalnde na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Sace Recepti

ma ovo je predobro

STARE DOMAĆICE U VREME POSTA PRAVE SAMO OVAJ KOLAČ: Posne čoko oblande - recept iz starih novina

Stare domaćice u vreme posta prave posne čoko oblande po receptu iz starih novina

Objavljeno: 01.11.2023. 18:30h

Slave u Srbiji su uveliko krenule, uskoro će i Božićni post, pa će vam nove ideje biti od velike pomoći.

Iako mrsne svi više vole zbog slanih torti, mimoza salate, ruske salate, pečenja... ni posna nista manje ne zaostaje sa svojim specijalitetima.

Riblja čorba, prebranac, posna sarma... pa sve do sitnih kolača.

Sada ćete videti kako se prave posne čoko oblande u našoj zemlji, a to naravno najukusnije su kod starih žena

Čak i ljudi koji ne poste za slavu ili u toku posta biće oduševljeni ukusom.

Sastojci za posne čoko obalndefoto: Printscreen/Youtube/Sace Recepti

Potrebni sastojci za ovaj recept su sledeći:

4 lista oblande

2 dcl nekog biljnog mleka

250 g posnog eurokrema

200 g šećera

Šećer u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Sace Recepti

200 g margarina

4 kašike brašna

Za preliv ide:

30 g pečenih seckanih lešnika

150 g čokolade

2-3 kašike ulja

Margarin i šećer u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Sace Recepti

3 kasike šećera u prahu

Sada sledi priprema:

U posudu izmešajte šećer, brašno i deo mleka posnog.

Ostatak mleka neka provri u šerpici i skuvajte kao puding.

Kuvanje fila za posne čoko oblandefoto: Printscreen/Youtube/Sace Recepti

Sklonite sa ringle i idmah dodajte margarin i posni euro krem.

Fil je gotov.

Fil preko posnih oblandifoto: Printscreen/Youtube/Sace Recepti

Filujte tri oblande, a na četvrtu stavite preliv od otopljene čokolade u koju ste stavili šećer u prahu i ulje, kad se ujednači masa dodajte i lešnike i prelijte preko gotove oblande. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Svetplus.com)