ma ovo je predobro
STARE DOMAĆICE U VREME POSTA PRAVE SAMO OVAJ KOLAČ: Posne čoko oblande - recept iz starih novina
Stare domaćice u vreme posta prave posne čoko oblande po receptu iz starih novina
Slave u Srbiji su uveliko krenule, uskoro će i Božićni post, pa će vam nove ideje biti od velike pomoći.
Iako mrsne svi više vole zbog slanih torti, mimoza salate, ruske salate, pečenja... ni posna nista manje ne zaostaje sa svojim specijalitetima.
Riblja čorba, prebranac, posna sarma... pa sve do sitnih kolača.
Sada ćete videti kako se prave posne čoko oblande u našoj zemlji, a to naravno najukusnije su kod starih žena
Čak i ljudi koji ne poste za slavu ili u toku posta biće oduševljeni ukusom.
Potrebni sastojci za ovaj recept su sledeći:
4 lista oblande
2 dcl nekog biljnog mleka
250 g posnog eurokrema
200 g šećera
200 g margarina
4 kašike brašna
Za preliv ide:
30 g pečenih seckanih lešnika
150 g čokolade
2-3 kašike ulja
3 kasike šećera u prahu
Sada sledi priprema:
U posudu izmešajte šećer, brašno i deo mleka posnog.
Ostatak mleka neka provri u šerpici i skuvajte kao puding.
Sklonite sa ringle i idmah dodajte margarin i posni euro krem.
Fil je gotov.
Filujte tri oblande, a na četvrtu stavite preliv od otopljene čokolade u koju ste stavili šećer u prahu i ulje, kad se ujednači masa dodajte i lešnike i prelijte preko gotove oblande. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Svetplus.com)