specijalitet bez premca
SLANA TORTA SA RUSKOM SALATOM ZA SLAVU: Najukusnije srpsko predjelo - ukus kakav niste imali prilike da probate
Slana torta sa ruskom salatom za slavu je najukusnije srpsko predjelo sa ukusom koji do sada niste imali prilike da probate
Naš narod je poznat po tome da kad su u pitanju slave sve mora da bude perfektno.
Slavska trpeza to i pokazuje, jer iz godine u godinu domaćice u kuhinji daju svoj maksimum kako bi sve bilo ukusno i na najvišem nivou.
Od slanih rolata, ruske salate, pita, kiflica, pa sve do najbolje sarme, supe...
Ono što nikada nije na odmet to jeste slana torta koja će svojim ukusom, mirisom i izgledom samo još više obogatiti predjelo.
Pred vama je slana torta sa ruskom salatom koja izuva iz cipela koliko je moćna i dobra.
Sastojci za ovaj recept su:
200 g majoneza
1 konzerva kukuruza
200 g kisele pavlake
250 g tvrdog sira
2-3 mlada luka (samo zeleni deo)
2 šargarepe
100 g maslina
200 g graška iz konzerve
250 g šunke
Za pire krompir ide:
majonez
1 kg krompira
100 ml pavlake za kuvanje
Sada ide ono najbitnije, a to je način pripreme:
Izrendajte šunku i sir, pa dodajte proceđeni kukuruz, kao i grašak koji ste malo odledili. Dobro promešajte, pa dodajte rendanu šargarepu, seckanu maslinu i zeleni deo mladog luka, a onda dodajte i pavlaku i majonez.
Sve dobro sjedinite. U kalup za hleb, koji ste obložili providnom folijom, poređajte tost hleb, pa premažite debelim slojem ruske salate. Tako ređajte sastojke dok sve ne utroštite, a poslednji red neka bude tost hleb.
Pokrijte providnom folijom, pa stavite u frižider.
Za to vreme skuvajte krompir, pa ga ispasirajte sa pavlakom za kuvanje ili puterom, a onda dodajte malo majoneza i pasirajte dok ne postane kremasta.
Slanu tortu izvadite iz kalupa, pa je premažite pire krompirom.
Ukrasite slanu tortu sa ruskom salatom po želji.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)