savršen recept
NAJBOLJI RECEPT ZA JAPANSKI ČIZKEJK OD 3 SASTOJKA: Kremasta poslastica kao u restoranu - priprema nikad prostija
Idealna poslastica od samo 3 sastojka ostavlja svakog bez teksta posle prvog zalogaja
Omiljena poslastica mnogima, pogovoto mlađoj generaciji - čizkejk. Super lako se pravi, tako da i ako nemate mnogo vremena, ništa vas neće sprečiti da napravite ovu ukusnu poslasticu. Japanska receptura će vas zadiviti ukusom i kremastom teksturom.
Sastojci:
- 3 jaja
- 120 g bele čokolade
- 120 krem sira (sirni namaz)
Priprema:
Stavite čokoladu da se topi na pari. Odvojite žumanca i belanca i umutite belanca u čvrsti sneg.
Kada se čokolada otopi, umešajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena belanca.
Smesu sipajte u kalup i pecite na 170 stepeni 15 minuta.
Posle 15 minuta smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite kolač još 15 minuta.
Nakon 30 minuta pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta.
Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.
Bonus video
(Espreso/nova)