savršena!
BAKINA PITA SA SIROM BEZ KORA NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM: Ne mesi se, samo se uživa -jednostavnijeg recepta nema
Super pita sa sirom bez kora, oduševiće svakog na prvi zalogaj
Za ljubitelje pita tu je savršena bakina pita sa sirom bez kora, koja nikog ne ostavi ravnodušnim. Jednostavna priprema, objašnjena korak po korak, lako će pasti i svakoj novoj domaćici. Uživajte u receptu i spremite je već za doručak.
Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 10 gr kvasca ili 1 suvi
- 1 jaje
- 1 kasicica secera
- malo soli
- 300-350 gr brasna ili (2 loncica od 200 gr puna do vrha)
- 150 gr sira feta
- 100 gr kackavalja ribanog
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
U vanglicu sipati mlako mleko dodati secer i kvasac i zicom razmutiti, Dodati ulje jaje, brasno i i i zamesiti varjacom mekse testo. Pokriti ostaviti 10 minuta pokriveno.Tepsiju obloziti pek paprirom pa je malo podmazati uljem.
Testo istresti u tepsiju i brasnjavim rukama ga poravnati na velicinu precnika 30 sm tepsiju. Izmesati oba sira .
Testo premazati umucenim jajetom pa istresti oba izmesana sira i rasporedit.
Ostaviti da do kraja ostane za dva prsta sirine bez sira. Tu ivicu posuti debljim slojem susama.
Ostaviti 10 minuta da odmara, pa peci u vrucoj rerni na 210 stepeni C 30 minuta, Pokriti vrucu pitu krpom pa je prohladjenu seci ili kidati rukama. Predobra.
Bonus video
(Espreso)