recept
OVAKAV GRAŠAK SIGURNO NISTE SPREMALI: Ovaj KREMASTI beli sos se najbolje slaže UZ MESO
Grašak u bešamel sosu sprema se za 15 minuta, a perfektno ide kao prilog uz meso
Grašak je mahunarka koja se često nalazi na našem meniju. Nekima baš i nije omiljeno jelo, a među njima su najčešće mališani. Međutim, grašak pripremljen na ovaj način zadovoljiće svačiji ukus. Ovo povrće krčka se u bešamel sosu. Odlično ide uz mesa, ali i uz testenine
Sastojci:
60 g putera putera
2 kašike iseckanog crnog luka
1/4 šolje brašna
so po ukusu
biber po ukusu
prstohvat rendanog muskatnog oraščića
450 g odmrznutog graška
3 šolje mleka
Recept za grašak u bešamel sosu:
Zagrejte šerpu na srednjoj temperaturi, pa ubacite puter. Kada se puter otopi, dodajte iseckan crni luk. Dobro promešajte bešamel sos, pa dodajte postepeno brašno. Sjedinite sastojke, pa dodajte malo bibera i muskatni oraščić. Postepeno sipajte mleko, čitavo vreme mešajući bešamel sos. Pospite so po ukusu, pa ubacite grašak i promešajte. Ostavite grašak da se krčka u bešamel sosu 5-10 minuta. Predlažemo da isprobate i mafine od graška.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)