Salata, Foto: Printscreen/ Youtube/ FIT KUCHNIA - Martyna Loch

PROBAJTE

AKO DODATE OVO U SALATU IMAĆETE BOLJI PRELIV ČAK I OD KUVARA: Ukus je prava MAJSTORIJA, a vrlo je ZDRAV

Napravite domaći preliv i uživaćete u svakom zalogaju bilo koje salate

Objavljeno: 30.10.2023. 10:37h > 10:44h

U moru raznih dresinga za salate, donosimo vam jedan najjednostavniji, a super ukusan i mnogo zdraviji od onih kupovnih. Preliv iz tegle sa kiselim krastavčićima. Uživajte u pripremi ovog recepta.

Sastojci

  • 150 ml tečnosti iz kiselih krastavčića
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 sitno naseckan čen belog luka
  • 1 kašičica senfa
  • 1-2 žličice tekućeg meda
  • morska so
  • sveže mleveni šareni biber
  • foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Priprema

U teglu s tečnošću od krastavaca dodajte maslinovo ulje, beli luk, senf, so i šareni biber. Zatvorite poklopac i dobro protresite.

Prelijte preko salate u drugoj tegli, zatvorite poklopac i ponesite.

Savet

Za salatu koristite kuvanu ječmenu kašu (1/4 tegle), narezančeri paradajz, na rezance narezanu zelenu salatu ili kupus, na kriške narezan ljubičasti luk i avokado. Dodajte i popržene kockice hleba te narezan kiseli krastavčić

Bonus video

(Espreso/trpeza.alo)