Ćufte, Foto: Printscreen Youtube/French Cooking Academy

auu kakav ukus!

NAŠE BAKE SU SAMO OVO STAVLJALE U MLEVENO MESO: Uz to će svako jelo da bude UKUSNO - kvalite bolji nego u RESTORANU

Ovaj sastojak im daje neverovatan ukus, a takođe utiče i na sam kvalitet mesa

Objavljeno: 30.10.2023. 10:28h > 11:15h

Polako počinje sezona malo jače kuhinje, s toga su domaćice već zasukle rukave i latile se recepata za razne sarme, punjene paprike, podvarak...a naravno, tu je i neizostavno mleveno mesto za mnoga omiljena jela.

Postoji mnogo caka za pravljenej mlevenog mesa, odnosno za bolju teksturu u šniclama ili ćuftama, a mi vam sada donosimo genijalan trik kako bi vam mleveno meso bilo boljeg kvaliteta, a takođe i sama jela mnogo ukusnija.

U pitanju je mast koja se dodaje u mleveno meso i koja jela kao što su ćufte i faširane šnicle čini mnogo ukusnijim i sočnijim.

Mleveno mesofoto: Profimedia

Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali i daje posebnu aromu, pa samim tim i jela od mlevenog mesa će biti mnogo lepša. Najbolje je ako koristite svežu mast. Ako se pitate šta je to, evo i objašnjenja. Svežu svinjsku mast skidate sa mesa koje ćete peći ili pržiti i odvajate u kese. Čuvate u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mleveno meso, ali pre dodavanja u smesu ona se prvo samelje. Ako nemate svežu mast, slobodno koristite i kupovnu, kao što je ona za kuvanje.

Mast možete da dodate i u smesu za riblje kotlete.

Bonus video

(Espreso/stvarukusa)