recept
TURCI OVAKO SPREMAJU FAŠIRANE ŠNICLE, SOČNIJE SU OD NAŠIH: Tajna je u načinu prženja, evo kakvo ULJE mora biti
Turci imaju najbolji recept za faširane šnicle koje su neverovatno sočne, a lako se prave
Faširane šnicle se, pored ćevapa i ćufti najlakše prave, a najukusnije su. Kako bi bile sočne neophodno je da ih dobro začinite pre nego što ih ispržite, a osim dobrih začina bitno je i da kupite čisto mleveno meso. Neka bude od jedne vrste mesa, a ne mešano.
Donosimo vam i turski recept za neverovatno sočne faširane šnicle koji ćete kada jednom probate praviti stalno. Poslužite sa salatom ili pečenim krompirom.
Sastojci:
1 kg mlevenog mesa
1 kašičica bibera
1 kašiččica tucane paprike
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica kumina
1 kašičica korijandera
1 kašika rendanog belog luka
1/2 šolje peršuna
1 crni luk
Recept za najsočnije faširane šnicle:
Isecite crni luk i stavite u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro spljoštite. Pržite faširane šnicle u zagrejanom ulju.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)