Faširane šnicle, Foto: PRINTSCREEN/YT/مطبخنا اليمني OUR YEMENI KITCHEN

recept

TURCI OVAKO SPREMAJU FAŠIRANE ŠNICLE, SOČNIJE SU OD NAŠIH: Tajna je u načinu prženja, evo kakvo ULJE mora biti

Turci imaju najbolji recept za faširane šnicle koje su neverovatno sočne, a lako se prave

Objavljeno: 29.10.2023. 19:08h

Faširane šnicle se, pored ćevapa i ćufti najlakše prave, a najukusnije su. Kako bi bile sočne neophodno je da ih dobro začinite pre nego što ih ispržite, a osim dobrih začina bitno je i da kupite čisto mleveno meso. Neka bude od jedne vrste mesa, a ne mešano.

Donosimo vam i turski recept za neverovatno sočne faširane šnicle koji ćete kada jednom probate praviti stalno. Poslužite sa salatom ili pečenim krompirom.

Spremanje faširanih šniclifoto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Sastojci:

1 kg mlevenog mesa

1 kašičica bibera

1 kašiččica tucane paprike

1 kašičica slatke paprike

1 kašičica kumina

1 kašičica korijandera

1 kašika rendanog belog luka

1/2 šolje peršuna

1 crni luk

Recept za najsočnije faširane šnicle:

Isecite crni luk i stavite u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro spljoštite. Pržite faširane šnicle u zagrejanom ulju.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)