Ilustracija, Foto: Instagram/pratikyemek.tarifleri

recept

OVAKO SU PRAVE DOMAĆICE NEKAD PRAVILE ŠVALER TORTU: Jedino ovako vam KORE NEĆE BITI SUVE

Recept za koji bi mnoge domaćice platile

Objavljeno: 28.10.2023. 17:40h

Biće još ukusnija ako je napravite dan-dva dana pred važan događaj, jer se na taj način sastojci bolje povežu, a ukus bude još lepši.

Sastojci:

  • 300 g šećera3 kašike prezli
  • 3 kašike brašna
  • 300 g seckanih oraha
  • 15 belanaca
  • 1/2 mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika šećera
  • 15 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 ml vode
  • 500 g margarina
  • 350 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade
  • 4 šlaga
foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Priprema:

  1. U dubljoj posudi umutiti 5 belaanaca sa 100g šećera, dodati 1 kašiku prezli, kasiku brašna i 100 g seckanih oraha, pa lagano promešati špatulicom ili kašikom. Smesu peći u rerni na 150 stepeni oko 45 min. Isto ponoviti još 2 puta.
  2. Fil 1: Puding razmutite u mlakom mleku, sa šećerom i brašnom, pa sve kuvajte na umerenoj vatri dok se zgusne. Kada je puding gotov ostavite da se ohladi.
  3. Fil 2: Penasto umutiti 15 žumanaca sa 150 g šećera i vanilin šećerom, zatim dodati 100 ml vode i kuvati na pari dok se ne dobije gust fil.
  4. Fil 3: Umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa dodati oba prethodno pripremljena fila. Promešati i podeliti fil na 2 dela, pa u jedan dodati 100 g tamne čokolade.
  5. Tortu filovati sledećim redom: kora-žuti fil-tamni fil-kora-žuti fil-tamni fil-kora-šlag.

Bonus video: Recept za knedle

(Espreso/Novosti)