uz ajvar pun pogodak
POSNA PROJA KOJA JE GOTOVA ZA 25 MINUTA: Vazdušasta i mekana - prostiji recept nećete naći
Posna proja od 25 minuta je vazdušasta i mekana, a prostiji recept od ovog nigde nećete naći
Božićni post nam se bliži, a svi oni koji ga se budu pridržavali moraće osim tradicionalnih posnih jela da ubace i nešto novo.
Posna pita sa pečurkama je jedna od ukusnijih koju naše domaćice prave u tim danima, a tu su i mnoga kuvana jela (posna musaka, sarma, prebranac...)
Sada je pred vama posna proja koja je sprema za 25 minuta,a osvojiće vas na prvi zalogaj i pravićete je redovno ukućanima jer je mnogo ukusnija od mrsne.
Za recept idu ovi sastojci:
200 ml ulja
600 g kukuruznog brašna
600 ml kisele vode
200 g pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano kukuruzno i pšenično brašno, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i ulje. Po želji u smesu možete dodati ajvar, spanać, praziluk ili tikvice. Mutite dok ne dobijete ujednačenu strukturu, pa testo izlijte u kalup za mafine. Punite do 3/4 svako udubljenje, pa pecite posnu proju na 180°C oko 20 minuta. Kada se malo ohlade, izvadite iz kalupa.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)