Posna proja, Foto: Printscreen/Youtube/Dodaj, Umesi, Ispeci !

uz ajvar pun pogodak

POSNA PROJA KOJA JE GOTOVA ZA 25 MINUTA: Vazdušasta i mekana - prostiji recept nećete naći

Posna proja od 25 minuta je vazdušasta i mekana, a prostiji recept od ovog nigde nećete naći

Objavljeno: 25.10.2023. 21:35h

Božićni post nam se bliži, a svi oni koji ga se budu pridržavali moraće osim tradicionalnih posnih jela da ubace i nešto novo.

Posna pita sa pečurkama je jedna od ukusnijih koju naše domaćice prave u tim danima, a tu su i mnoga kuvana jela (posna musaka, sarma, prebranac...)

Sada je pred vama posna proja koja je sprema za 25 minuta,a osvojiće vas na prvi zalogaj i pravićete je redovno ukućanima jer je mnogo ukusnija od mrsne.

Kukuruzno i pšenično brašnofoto: Printscreen/Youtube/Dodaj, Umesi, Ispeci !

Za recept idu ovi sastojci:

200 ml ulja

600 g kukuruznog brašna

600 ml kisele vode

Smesa za posnu projufoto: Printscreen/Youtube/Dodaj, Umesi, Ispeci !

200 g pšeničnog brašna

1 kesica praška za pecivo

1 kašičica soli

Smesa za posnu proju u kalupu za mafinefoto: Printscreen/Youtube/Dodaj, Umesi, Ispeci !

Priprema:

U posudi pomešajte prosejano kukuruzno i pšenično brašno, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i ulje. Po želji u smesu možete dodati ajvar, spanać, praziluk ili tikvice. Mutite dok ne dobijete ujednačenu strukturu, pa testo izlijte u kalup za mafine. Punite do 3/4 svako udubljenje, pa pecite posnu proju na 180°C oko 20 minuta. Kada se malo ohlade, izvadite iz kalupa.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)