predjelo za desetku
ŠPANSKA PITA NA "ČAŠE" KAKVOJ NIKO NEĆE ODOLETI: Najjednostaviji recept - mekana, sočna, a ukusna
Španskoj piti na "čaše" niko nee moći da odoli, mekana, sočna, ukusna, a sprema se po najjednostavnijem receptu
Osim pite sa mesom, sirom, pečurakama, svoje ukućane za vikend iznenadite doručkom koji će sa stola nestati dok trepnete.
Carska pita je ono što sigurno ne bi odbili ni u ponoć, ali ni ovako ukusnoj španskoj piti neće moći.
Mekana, sočna i ukusna, raspada se u ustima pri svakom zalogaju i sprema se na najjednostaviji način.
Sastojci za ovaj recept su sledeći:
Kao meru koristiti čašu od 250 ml!
- malo susama
200 gr sveže paprike
1 prašak za pecivo
200 gr kiselih krastavčića
1 kašičica soli
200 gr šunke
2 čaše od 250 ml oštrog brašna
200 gr kačkavalja
250 ml jogurta
5 jaja
250 ml ulja
Sada sledi način pripreme:
Paprike, krastavčiće, šunku, kačkavalj iseckati na kockice. Jaja umutiti mikserom pa sipati čašu ulja. Potom dodati čašu jogurta, brašno, prašak za pecivo i so. Sve dobro izmešati kako ne bi bilo grudvica.
U smesu dodati prethodno iseckane sastojke i sir i sve lepo promešati.
Pleh dimenzija 23x33 cm podmazati uljem ili staviti pek papir pa sipati smesu pa je lepo i ravnomerno rasporediti. Po želji posuti susamom.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30ak minuta.
Uživajte u španskoj piti.
Bonus video:
(Espreso/Stil)