kakav ukus
ZA SVETU PETKU SPREMITE NAJUKUSNIJU PASTRMKU IZ TIGANJA: Trik je u bademu - nema boljeg recepta
Za Svetu Petku spremite najukusniju pastrmku iz tiganja, gde se trik krije u bademima, a bolji recept ne postoji
Svetu Petku slavimo u petak, 27, oktobra, a vi ako još niste odlučili koju ribu da spremate dobro će vam doći novi predlozi.
Osim ukusne skuše iz rerne, tu je i pastrmka koju svi tamanimo i kada nije post ili posna slava.
Ukusna, sočna, a još ako se jede uz krompir salatu to je pun pogodak.
Za slavu će vam značiti ova priprema jer je najbrža, a zapravo i najukusnija.
Recept ide po ovim sastojima:
začinsko bilje po želji
60 g listića badema
malo soka od limuna
2 fileta pastrmke
1 čen belog luka
1 jaje
1 kašika putera
1 kašika ulja za jaku toplotu
Ovako se sprema:
Badem sipajte u kesu, pa oklagijom pređite par puta, da se izlomi. Uvaljajte pastrmku u umućeno jaje, pa u badem i ispržite.
Istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk, sok od limuna i seckano začinsko bilje po želji. Prelijte preko pastrmke.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)