Bobanova torta, Foto: Printscreen/youtube/ Natašine Slastice

RECEPT

NAJPENASTIJA ''BOBANOVA TORTA'' JE OBAVEZAN GOST SVAKOG SLAVLJA: Starinska priprema BEZ BRAŠNA za fenomenalan ukus

Mnogima je baš ova torta favorit

Objavljeno: 25.10.2023. 11:06h > 11:10h

A kako i ne bi bila kada je u pitanju recept sa savršenim čokoladnim biskvitom premazan marmeladom od šumskog voća i na kraju prekriven šlagom.

Priprema torte je jednostavna, gotova je za tili čas, a peče se samo biskvit. Inače, u biskvit uopšte ne ide brašno. Nemojte se zabrinuti ako vam biskvit tokom pečenja mnogo naraste, tako i treba, jer se posle spusti.

Bobanova tortafoto: Printscreen/youtube/ Natašine Slastice

Sastojci:

6 jaja

120 g šećera

120 g tamne čokolade

pola praška za pecivo

oko 450 g džema od borovnice može i neki drugi džem

po želji može i sveže voće

250 ml slatke pavlake

Bobanova tortafoto: Printscreen/youtube/ Natašine Slastice

Priprema:

Uključite rernu na 180 stepeni celzijusa da se ugreje. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice namastite.

Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca penasto umutite sa šećerom. Belanca umutite u čvrst šne, pa dodajte prašak za pecivo.

Mutite žumance, pa dodajte istopljenu čokoladufoto: Printscreen/youtube/ Natašine Slastice

Čokoladu otopite, pa je dodajte u žumanca, dobro promešajte, pa sve dodajte u belanca. Nežno sjedinite špatulom, izlijte u kalup i stavite da se peče oko 30 minuta.

Izlijte fil u kalupfoto: Printscreen/youtube/ Natašine Slastice

Biskvit ohladite, pa ga izbodite slamkom ili viljuškom. Potom ga premažite džemom.

Možete u ovaj džem dodati i sveže voće, na primer maline ili šumsko voće po vašem izboru.Takođe, probajte i super recept za najbrži kolač koji se ne peče.

Umutite slatku pavlaku, pa stavite preko torte. Ukrasite je po želji.

BONUS VIDEO

(Espreso/24sedam)