RECEPT
NAJPENASTIJA ''BOBANOVA TORTA'' JE OBAVEZAN GOST SVAKOG SLAVLJA: Starinska priprema BEZ BRAŠNA za fenomenalan ukus
Mnogima je baš ova torta favorit
A kako i ne bi bila kada je u pitanju recept sa savršenim čokoladnim biskvitom premazan marmeladom od šumskog voća i na kraju prekriven šlagom.
Priprema torte je jednostavna, gotova je za tili čas, a peče se samo biskvit. Inače, u biskvit uopšte ne ide brašno. Nemojte se zabrinuti ako vam biskvit tokom pečenja mnogo naraste, tako i treba, jer se posle spusti.
Sastojci:
6 jaja
120 g šećera
120 g tamne čokolade
pola praška za pecivo
oko 450 g džema od borovnice može i neki drugi džem
po želji može i sveže voće
250 ml slatke pavlake
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni celzijusa da se ugreje. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice namastite.
Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca penasto umutite sa šećerom. Belanca umutite u čvrst šne, pa dodajte prašak za pecivo.
Čokoladu otopite, pa je dodajte u žumanca, dobro promešajte, pa sve dodajte u belanca. Nežno sjedinite špatulom, izlijte u kalup i stavite da se peče oko 30 minuta.
Biskvit ohladite, pa ga izbodite slamkom ili viljuškom. Potom ga premažite džemom.
Možete u ovaj džem dodati i sveže voće, na primer maline ili šumsko voće po vašem izboru.Takođe, probajte i super recept za najbrži kolač koji se ne peče.
Umutite slatku pavlaku, pa stavite preko torte. Ukrasite je po želji.
BONUS VIDEO
(Espreso/24sedam)