tope se u ustima
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Čupavci su kolači koji se prave od biskvita, pa se uvaljaju u čokoladu i kokos. Često možete da ih vidite na slavskoj trpezi, a mi vam predlažemo da ako slavite Svetu Petku za desert poslužite posnečupavce koji se ne peku.
Oni se prave mnogo brže i lakše od originalnog recepta, a toliko su kremasti da se tope u ustima.
Sastojci:
1 l ovsenog mleka (može i od kokosa)
40 g margarina
120 g šećera
2 pune kašike kakaoa
160 g griza
1 kesica vanilin šećer
100 g posne čokolade
kokos
Recept za posne čupavce koji se ne peku:
U mleko dodajte šećer, kakao, griz i vanilin šećer. Dobro sjedinite, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta i dodajte margarin, kao i čokoladu, pa mešajte dok se smesa za posne čupavce ne sjedini.
U posudu u koju ćete sipati smesu za čupavce sipajte vodu, pa je promuljajte kako bi obložila celu posudu. Prospite i sipajte smesu za čupavce. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se stegne u frižideru ili zamrzivaču. Zatim isecite kocke i uvaljajte u kokos.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)